Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK utan chans mot Pick Szeged!

Pick Szeged blev annu en gång alldeles för svåra för IFK Kristianstad i kvällens hemmamatch och kunde enkelt vinna med 21-29 (12-15).

När man möter en så pass vass motståndaren måste allt klaffa och man måste ta vara på de momentum som bjuds i matchen. IFK hade några lägen att komma närmre men de tekniska felen blev många och svårigheterna med att komma till bra avslutslägen visade sig gång på gång.

Pick tog en 5-3 ledning i inledningen och släppte sedan aldrig IFK särskilt nära. Stig Tore Moen inledde bra med 4 av dem 5 första IFK-målen men fångades sedan upp och bössan svalnade och det blev inte fler mål. En strimma av hopp tändes strax innan pausvilan då Olafur på ett frikast efter det att tiden runnit ut kunde reducera till 12-15.

IFK började sedan med boll i andra men istället för att knapra in ytterligare drog Pick raskt ifrån till 4-5 målsledning och kontrollerade sedan resten av matchen. Siffrorna rann iväg mot slutet när IFKs anfallsspel gick helt i stå. Man hade svårt att hitta lägen och de man fick motades allt som oftast av Picks målvakt Marin Sego som tillsammans med spelmotorn Skube och Sergei Gorbok var gästernas främste. I IFK var det få ljusglimtar även om både Arnar och Ollie tillsammans med Philip Henningsson slet för att hålla tryck si spelet bakåt och framåt.

Nu blir det nya tag i den viktiga toppmatchen i Handbollsligan hemma på tisdag mot ett GUIF i storform.

Publik: 4419

IFK: s målskyttar: Olafur Gudmundsson 5, Arnar Arnarsson 4, Stig-Tore Moen 4, Philip Henningsson 2, Jerry Tollbring 2(2), Tim Sörensen 2,Viktor Hallén 1, Gunnar Stein Jonsson 1.