Vilket drama när IFK tog viktig pinne!

Det blev ett riktigt internationellt drama i Kristianstad Arena på onsdagskvällen när IFK och vitryska Brest spelade oavgjort 29-29 (15-17) inför 4010 åskådare.

Det var gästerna som inledde bäst och ryckte åt sig en tvåmåls-ledning och hela tiden låg steget före. Gästerna drog ner på tempot och sedan satte den duktiga mittnian Tioumentsev fart och serverade sina lagkamrater. Inledningsvis skyttarna Kristopans och Jamali och senare även den hypereffektive mittsexan Stojkovic. IFK hade under hela den första halvleken bekymmer att komma rätt i försvarspelet. I anfallet visade bl a Tim Sörensen framfötterna tillsammans med kantkollegan Jerry. I slutskedet av halvleken hade IFK chansen att krypa riktigt nära men det var Brest som fick sista ordet när man gjorde 15-17.

I den andra halvleken lyfte sig försvarsspelet samtidigt som vitryssarna tröttnade ytterligare. Detta gjorde att IFK kom ifatt i slutfasen av matchen och upplösningen blev en riktig nagelbitare samtidigt som stämningen i Arena steg till kokpunkten. IFK kostade på sig att bränna fyra lägen och göra ett tekniskt fel under fem raka anfall men Brests avslut ledde heller inte någon vart. Till slut gör Jerry 29-28 och i anfallet efter skjuter bjässen Kristopans stående från 9 meter 29-29. IFK har chans att avgöra men tyvärr tappas bollen över sidlinjen och Brest får chansen till Time Out med 15 sekunder kvar. Dock missar man sitt avslut och matchen slutar oavgjort 29-29 och IFK har fortfarande chansen i nästa match som är borta nere i Slovenien mot Celje som är huvudkonkurrent om sjätteplatsen.

Förutom redan nämnda Tim och Jerry gör Philip Henningsson, Gunnar Stein Johnsson, Albin Lagergren och Nebosja Simic mycket bra ifrån sig. I slutet kom även kapten Gudmundsson in i matchen med några viktiga mål.

IFKs målskyttar: Jerry Tollbring 6 (1), Tim Sörensen 5, Albin Lagergren 4, Olafur Gudmundsson 4, Philip Henningsson 3, Gunnar Stein Johnsson 3, Mario Lipovac 2, Stig Tore Moen 2.