Knapp förlust mot tyska mästarna RNL!

Nära skjuter ingen hare som man säger men IFK pressade Rhein neckar Löwen ända in i kaklet till 29-31 (16-15). inför 4355 härliga åskådare som gjorde sitt till för att skap en fin stämning i Arenan.

Det var en händelserik match där Nebosja Simic och Albin Lagergren anförde IFK under den första halvleken med bändande målvaktsspel och skytte. Gästerna hängde med på snabba kontringar av Patrick Groetzki efter en del tekniska fel i hemmalaget. Gästernas spelförare Andy Schmid förde hela tiden anfallsspelet och hittade den mycket svårfångade Baenas på linjen . När inte det fungerade så avslutade han själv och visade upp ett imponerande anfallsregister. IFK hade dock inga tankar på att vika ner sig och visade mycket bra intensitet i försvarsarbetet. Irritationen på båda bänkarna nådde stundtals höga höjder då det finska domarparet alldeles för ofta hade svårt i sina bedömningar åt båda hållen. Efter en rapp avslutning och några distinkta skott från kapten Gudmundsson kunde IFK gå till halvtidsvila i ledning 16-15.

I den andra halvleken var IFK i förarsätet den första kvarten fram till 22-20. Sedan mattades hemmalaget märkbart och hade svårt att hitta vägarna i anfallsspelet samtidigt som gästerna allt oftare hittade nätmaskorna bakom Simic. Olafur Gudmundsson gjorde vad han kunde för att hålla avståndet med 7 mål i andra halvlek men i matchens slutskede gled Baenas igenom för ofta på linjen och däremed matchen ur händerna på IFK. Det blir nya Champions League tag nästa helg nere i Zagreb då kanske IFKs vidare öde i kampen om en sjätteplats avgörs.

Publik : 4355

IFK:s målskyttar Olafur Gudmundsson 10, Albin Lagergren 8, Jerry Tollbring 5 (1), Philip Henningsson 3, Arnar Arnarsson 1, Gunnar Stein Johnsson 1, Mario Lipovac 1.