Sensationell bragd av IFK Kristianstad!

IFK Kristianstad gjorde vad ingen trodde var möjligt. Man besegrade regerande Champions League mästarna Kielce från Polen med 29-25 (15-13) efter en makalös handbollsmatch. Detta efter en strong insats av alla utespelare och en överjordisk målvaktsinsats av Nebosja Simic.

Matchen började i högt tempo med två tighta försvar där IFK spelade med tålamod och höll emot de polska anfallen. Några tidiga utvisningar förde med sig ett underläge 6-9 och Ola tog Time Out efter 17 minuter.

Detta gav arbetsro och steg för steg arbetade sig IFK ikapp. Philip Henningsson kom in och arbetade hänsynslöst i sina attacker och levererade viktiga mål. Tim Sörensen var säker från straffpunkten och helt plötsligt var IFK ifatt och förbi. Man fick tom sista ordet i första halvlek och kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning 15-13. det var så att man fick nypa sig i armen.

Kielce startade andra halvlek distinkt och var ikapp vid 19_19 och tom förbi i anfallet därefter. Sedan satte ett aggressivt försvar och en fantastisk Nebosja Simic stopp Kielce för den här kvällen och IFK kunde steg för steg gå ifrån i protokollet och till slut vinna med 29-25.

Detta är sannolikt den största seger i modern tid för IFK. Det var många fina insatser idag. Försvarsspelet höll undan de polska bjässarna med bravur. Gunnar Stein Johnsson gör sin hittills bästa match i den orangea tröjan, kapten Gudmundsson tog stort ansvar, Tim var stensäker från straffpunkten, Jerry stal bollar, Hanisch var kreativ. Sedan hade vi ju unge Philip Henningsson som med sina orädda attacker och skott var en bidragande orsak till vinsten. Sist men inte minst, man-of-the-match Nebosja Simic som levererade uppåt 20 räddningar och var helt magisk.

Nu lever drömmen om en åttondelsfinal en vecka till då vi åker ned till Makedonien för att möta gruppetan Vardar i den avslutande matchen. Det finns lika många scenarios som det finns lag i hur detta kan komma att sluta.

IFK:s målskyttar: Philip Henningsson 6, Tim Sörensen 6 (5), Gunnar Stein Johnsson 4, Albin Lagergren 4, Olafur Gudmundsson 3, Jerry Tollbring 3 (1), Arnar arnarsson 2, Richard Hanisch 1.