Storkross i första kvarten!

Det blev en utklassnings-seger för IFK Kristianstad när den första kvartsfinalen i SM-slutspelet spelades på Skärtorsdagskvällen. IFK vann med 30-19 (17-7).

IFK inledde med en riktig urladdning där framförallt försvaret höll mycket tätt framför Nebosja Simic som kunde fånga det som slank igenom. Efter 12:48 to GUIF sin andra Time Out !! med ställningen 9-1 till hemmalaget. med kvarten spelad stod det 11-1 på anslagstavlan och matchen var avgjord. IFK kunde glida fram genom matchen efter det och hade en bekväm pausledning med 17-7.

Matchens lirare i hemmalaget Stig Tore Moen bjöd på stor show framåt och gjorde hela 10 spelmål och var mycket vass. Simic var en säker sista utpost med 11 räddningar fram till 48 minuter då han bytte med Leo Larsson.

Arenan var näst intill fullspikad, 4971 åskådare, och det var hög stämning i hallen även om den ojämna matchen la lite lugn på känslorna.

IFK åker nu uipp till Eskilstuna med 1-0 i bagaget men när matchen på Påskdagen går igång står det 0-0 på anslagstavlan och det är ny match.

Målskyttar i IFK: Stig Tore Moen 10, Philip Henningsson 4, Tim Sörensen 3 (2), Arnar Arnarsson 2, Inge Aas Eriksen 2, Gunnar Stein Johnsson 2, Mario Lipovac 2, Jerry Tollbring 2, Olafur Gudmundsson 1, Viktor Hallen 1, Johannes Larsson 1.