Sveriges häftigaste handbollsklubb

Rekordafton för IFK!

Det blev en fantastisk urladdning på alla sätt i kvällens tredje kvartsfinal. Nytt publikrekord 5173 personer och rekordseger 39-17 (18-6).

Detta var inte bra sa Lars "Skuggan" Skoglund som var med och hade det gamla rekordet från 1979 när IFK även då slog GUIF fast med 36-17.

Ola Lindgren sade före matchen att det gäller att glömma de första två matcherna och att man skulle gå ut och "skölja över" GUIF. Jag tror varken han eller GUIF kunde föreställa sig den flodvåg som IFK-spelarna vällde fram i. Efter en målsnål inledning de första 11 minuterna fram till 4-1 lossade IFK alla förtöjningar och spelade sig fram till 18-6 i paus. Försvaret var tätt och när GUIF inte sköt utanför så stod Leo Larsson och motade det mesta som kom i hans väg. Siffrorna är samma paussiffror som vi fick se i finalen i Malmö förra våren vilket är en kul kuriosa.

Ola bytte runt friskt och ingen ville vara sämre än den andra samtidigt som GUIF hängde med huvudet. IFK gjorde 21-11 i andra halvlek och visade bl a upp en mycket vacker japan från Ollie till Jerry som var skoningslös i avslutet. leo fick välförtjänt priset som matchens lirare och hann tom. med att göra ett mål i tom kasse.

Nu kan vi i lugn o ro se fram emot semifinal 1 den 10 maj i Arenan. Biljetterna till denna och till semifinal 3 (som går den 16/5 ) släpps den 3 maj 10:00 på webben och hos våra ombud. Vem vi får möta avgörs i nästa vecka.

Det blev som sagt publikrekord med 20 personer, 5173 personer, och det var ett fantastiskt tryck under första delen av matchen och givetvis efteråt när man hyllade laget.

IFKs målskyttar: Jerry Tollbring 6, Stig Tore Moen 5, Tim Sörensen 5 (3), Inge Aas Eriksen 4, Arnar Arnarsson 4, Philip Henningsson 3, Johannes Larsson 3, Mario Lipovac 3, Richard Hanisch 2, Olafur Gudmundsson 1, Viktor Hallén 1, Leo Larsson 1, Gunnar Steinn Johnsson1.