IFK vann semi 1 inför rekordpublik!

Det blev en härlig inledning på den skånska semifinalserien mellan IFK Kristianstad och Ystads IF där IFK till slut kunde vinna med 32-26 (15-14) inför rekordpubliken 5178.

Det var dock Ystads IF som chockade hemmalaget i inledningen med starka målvaktparader av Anders Persson och ett snabbt och fyndigt anfallsspel. IFK hängde inte med i svängarna och efter dryga 10 minuter stod det 2-6 på kuben när Ola tog Time Out. Detta innebar att man slängde in en helt ny anfallslina på 9 meter med Albin, Hanisch och Philip Henningsson. Steg för steg blev det orangea anfallsspelet bättre och bättre. När sedan Leo Larsson avlöste Simic i målet och började att mura igen sten för sten kom IFK tillbaka i matchen och efter dryga 21 minuter var det utjämnat 10-10. Hanisch styrde anfallsspelet fint och Philip Henningsson var mycket aktiv och gick resolut i sina satsningar med fin utdelning i målprotokollet. Halvleken avslutades med att Gunnar Stein Johnsson fick sista ordet med mål i sista sekunden fram till 15-14 inför vilan.

I inledningen av den andra halvleken spelade IFK mästarhandboll bakåt och Leo briljerade med många klassräddningar. Ganska snabbt skaffade man sig ett fast grepp om matchen. All heder åt Ystad som fightades hela matchen men IFKs spets i bredden var alltför övermäktig denna afton.

Philip Henningsson fick välförtjänt priset som matchens lirare, Hanisch och Leo var mycket bra och Albin Lagergren visade att han blir mycket värdefull i de viktiga matcherna i slutspelet. Tim satte 6 av 7 straffar, ett fint facit.

Stämningen var på topp och klackarna från båda lagen gjorde sitt för att skapa en härlig inramning. King Edvard Edvardsson hyllades rättmätigt. Nu ser vi fram emot nästa match på fredag i Ystad.

Publik: 5178

IFKs målskyttar: Philip Henningsson 9, Tim Sörensen 8 (6), Richard Hanisch 3, Gunnar Steinn Johnsson 3, Albin Lagergren 3, Arnar Arnarsson 2, Olafur Gudmundsson 1, Mario Lipovac 1, Stig Tore Moen 1, Jerry Tollbring 1.