Stormatch gav IFK 2-1 i semifinalserien mot Ystads IF!

Det var plattan i mattan direkt när IFK körde över Ystads IF med 37-25 (17-8) inför den nya rekordpubliken 5218 personer.

Stämningen var magisk och hemmalaget hade inte tänkt göra fansen besvikna. Man startade i ett tempo där gästerna inte alls hängde med i svängarna. Efter 5 minuter stod det 5-1 och Ystad tog sin första Time Out. IFK, anförda av kaptenen Olafur Gudmundsson, fortsatte att köra på fram till 10-5 och 13-8. Därefter spikade Simic igen buren och IFK kunde avsluta halvleken med 4 raka mål fram till pausvila 17-8.

Det svänger ju snabbt i handboll och Ystads chans var att få en kanonstart på den andra halvleken. Så blev det inte! Man tog Time Out efter bara 2 minuter men redan 5 minuter in i halvleken var IFKs ledning uppe på 10 mål, 22-12. Resten av matchen blev mycket odramatiskt när båda lagen glesnade i försvaren. Trots det kunde IFK under slutfasen öka på fram till slutresultatet 37-25.

Simic gjorde en stormatch i kassen och utsågs av våra följare på FB till matchens lirare. Han fick också Södra Kurvans årliga pris som säsongens spelare. Olafur Gudmundsson gör sin bästa match på länge och var tillsammans med Jerry Tollbring och Richard Hanisch bäst bland utespelarna i ett mycket bra IFK. Tim var återigen mycket säker från straffpunkten och satte 5 av 5 möjliga straffar.

Stämningen var som sagt elektrisk , i alla fall de första 40 minuterna, och inramningen kan få vilket lag som helst att vika ner sig.

IFKs målskyttar:Tim Sörensen 7 ( 5), Olafur Gudmundsson 6, Jerry Tollbring 6, Arnar Arnarsson 4, Stig Tore Moen 4, Viktor hallén 2, Albin Lagergren 2, mario Lipovac 2, Inge Aas Eriksen 1, Richard hanisch 1, Gunnar Stein Johnsson 1.