Stark andra halvlek tog IFK till final!

IFK var än en gång tagna på sängen av ett intensivt och laddat Ystads IF under första halvlek men en urladdning i andra vände på matchen och vann med 27-30 (18-14).

Det blev ännu en minnesvärd slutspelsmatch mellan IFK och Ystads IF. Magisk stämning på läktarna och intensiv kamp på planen. Under första halvlek spelade hemmalaget bra och Hampus Andersson hade liten julafton med 8 mål. IFK låg under med 6 mål som mest men lyckades täta detta till ett fyramålsunderläge. Då hade ändå Ola tvingats till 2 Time outer för att få ordning på försvaret. Det är inte ofta IFK släpper in 18 mål på 30 minuter.

Det var ett nytt IFK som anföll i andra halvlek. Man var aggressivare på bollarna och i anfallen styrde och dirigerade Richard Hanisch. Bäst ikväll var ändå Albin Lagergren som klev fram fräckt när det behövdes och spelade nästan non-stop framåt och bakåt. Tillsammans med Olafur, Jerry och Philip blev IFK mycket tunga att stå emot i andra halvlek. Det tog oss hela vägen till Malmö!!!

IFKs målskyttar: , Jerry Tollbring 8 (3), Albin Lagergren 7, Philip Henningsson 4, Olafur Gudmundsson 4, Richard Hanisch 2, Stig Tore Moen 2, Arnar Arnarsson 1, Johannes Larsson 1, Tim Sörensen 1 (1).