IFK malde ner ett tappert O/V Helsingborg!

IFK tog sin 49onde raka hemmaseger mot svenskt motstånd när i kväll besegrade nykomlingen O/V Helsingborg med 30-24 (13-10) inför 4237 åskådare som trotsade busvädret.

För O/V var det Ligapremiär i Kristianstad Arena, för IFK en dag på jobbet som skulle göras. O/V gjorde vad de kunde för att få matchen efter sina resurser och stretade emot länge. Under den första halvleken var det många missar och ännu fler tekniska fel från hemmalaget som gjorde att man hade svårt att skapa ett riktigt försprång. Det var dock bra tryck i andrafaserna där våra våra mittnior Helge Freiman och Gunnar S Johnsson satte hårt tryck på O/V. Detta tillsammans med bra försvar och en stabil Leo Larsson gjorde att man trots en del skräp framåt kunde gå till vila med pausledning 13-10.

I den andra halvleken utökades ledningen långsamt men säkertoch det var framförallt skyttet som var tungt med bomb-projektiler från bl a Philip Henningsson, Inge Aas Eriksen och Stig Tore Moen. I övrigt kan man ta med sig Viktor Halléns uppoffrande spel som spets i försvaret i första halvlek

IFK har ju en mycket viktig match på lördag mot Zagreb och Ola vilade både Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen hela matchen. Missa inte Champions League premiären som har avkast 16:00 på lördag

Publik: 4237

IFKs målskyttar: Stig Tore Moen 5, Mario Lipovac 3, Arnar Arnarsson 3, Philip Henningsson 3, Albin Lagergren 3, Viktor hallén 3, Inge aas Eriksen 3, Helge Freiman 2, Anton persson 2, Gunnar S Johnsson 2, Tim Sörensen 1 (1).