50 raka!

IFK Kristianstad lät LUGI hållas i 20 minuter sedan var det "gasen i botten Herbie" för hela slanten och de vinröda förvandlades till statister när IFK vände upp till pausledning 14-11 för att sedan till slut ta sin 50 onde raka seger mot svenskt motstånd hemma i Kristianstad Arena med siffrorna 33-19! Stämningen var med andra ord på topp bland de 4517 på läktarna.

IFK inledde rappt och gick snabbt upp till 2-0 mot ett LUGI som förivrade sig. Thomas Axner tog TO redan efter 3:42. Det hade effekt då hemmalaget kom av sig och blev mållösa i 5 minuter när LUGI gick till ledning 2-3. Då fick Ola nog och tog TO med 8:23 på matchklockan. trots magnifikt spel från Leo Larsson i målet hade vi svårt att få grepp om LUGI. Med kvarten spelad ledde LUGI med 5-8 och sedan även med 6-9 efter 19 minuter. Sedan satte IFK ned foten och trampade plattan i backen och gjorde 27-10 på LUGI de sista 41 minuterna. Albin Lagergren kom in och spelade glänsande med stor spelförståelse när IFK gör 8-2 de sista 11 minuterna av första halvlek. Tillsammans med Helge Freiman bildar duon ett riktigt radarpar.

I den andra halvleken kom Gunnar Stein Johnsson tillbaka som mittnia och håller mycket bättre struktur än första kvarten. Olafur visade kraftfull glöd och var mycket svår att stoppa denna kväll. Leo Larsson tog en grym revansch för lördagens lite glesa insats och svarade för ca 18 räddningar och ett mål innan han med 10 minuter kvar lämnade över till unge Gustaf Banke som tackade för förtroendet och räddade en straff och ytterligare 3-4 skott och släppte in endast en boll under slutfasen av matchen. Tim var säker från 7 meter och satte 5 av 6 straffar och ytterligare 3 spelmål.

Vad än Patric Nilsson säger är detta en rekordsvit för IFK med 50 raka segrar i Kristianstad Arena för 50 är mer än 33 oavsett hur lång tidsrymd en är. dessutom gör IFK det parallellt med sitt spel i Champions League. Härligt!

IFKs målskyttar: Tim Sörensen 8 (5), Olafur Gudmundsson 7, Albin Lagergren 3, Viktor Hallén 3, Mario Lipovac 2, Philip Henningsson 2, Stig Tore Moen 2, Gunnar Steinn Johnsson 2, Leo Larsson 1, Arnar Arnarsson 1, Anton Persson 1, Inge Aas Eriksen 1.