Befriande seger borta mot RICOH!

IFK kunde vända den tunga trenden och ledde från start till mål när man återtog serieledningen efter 20-26(13-15) borta mot RICOH.

IFK inledde mycket fokuserat och gick till en 0-5 ledning. Det dröjde knappt 8 minuter innan hemmalaget hittade målet. IFK hade även 1-6 men sedan mattades man kraftigt och RICOH kunde gå ifatt till 8-8 och lagen följdes åt en period. Då undrade man om nerver och spöken hade smugit sig in i den orangea gruppen (för dagen i det svarta bortastället). Man samlade dock ihop sig och avslutade halvleken bättre och kunde gå till vila med två måls ledning. Stig Tore Moen var den inledande kvarten med flera rappa mål men mattades efterhand.

I den andra halvleken gjorde RICOH första målet men sedan gjorde ett energiskt spelande 7-1 och skaffade sig en trygg ledning med 17-22. Detta under en period där kapten Gudmundsson och Viktor Hallén klev fram. Hallén som hade en riktigt skakig första halvlek fick rejäl revansch i andra där han var vass.. RICOH spelade efter sina resurser med mycket långa anfall som ofta slutade i passivitetsvarningar. IFKs seger stannade vid 6 mål 20-26 men kunde med lite skärpa ha blivit en 10-måls-seger.Faktum är att IFK bara gjorde 1 mål de sista 9 minuterna. Richard Kappelin vaktade kassen och gjorde en mycket stabil match med dryga 40 i räddningsprocent.

Detta var nog vad laget behövde inför torsdagens seriefinal hemma mot RIK. Det har alla förutsättningar att bli en häftig match.

IFKs målskyttar: Stig Tore M 6, Olafur G 4, Viktor H 4, Mario L 4, Helge F 3, Arnar A 2, Johannes L 1, Tim S 1 (1), Gunnar S J 1,