IFK Kristianstad tog sin 51:a raka hemmaseger i Handbollsligan efter 30-26 mot Redbergslids IK.
En otroligt skön och viktig vinst som gör att IFK behåller serieledningen. Dock blir det inget längre segerfirande, redan kl 03:00 inatt samlas laget igen, på fredagmorgon går flyget mot Frankrike. På lördag spelar IFK borta mot HBC Nantes i Champions League.

Publiken (4328 personer) fick se en härlig match i Kristianstad Arena. En match med mycket kamp, fart och lite smågrinit på plan.

Inledningen av matchen är det bortalaget som inleder bäst. Först efter 20 minuter in kopplar IFK greppet om matchen, Richard Kappelin byter av Leo Larsson i målet och inleder direkt med tre raka räddningar. Kristianstad spelar ett bättre försvarsspel än i inledningen av matchen och kan rycka åt sig en ledning med 17-15 i paus.

Hemmalaget bärs fram av en entastustik publik och rivstartar den andra halvleken 4 raka mål och tvingar RIK till en tidig timeout. När de flesta i arenan tror att Kristianstad kommer att vinna matchen tämligen enkelt visar Redbergslid moral och gör några snabba mål, några mål som innebär att det är match igen.

RIK var så nära som tre mål bakom med 13 minuter kvar av matchen, men Kristianstad hade bestämt sig för att de inte täknker släppa denna match. Trion Richard Kappelin, Helge Freiman och framföralt Albin Lagergren visar vägen och IFK kan hålla bortalaget på behörigt avstånd.

När slutsignalen tjuter i Kristianstad Arena har hemmalaget vunnit med 30-26 och inkasserat sin 51:a raka hemmaseger i Handbollsligan.

Bäst i hemmalaget utsågs Albin Lagergren till, Albin stod för nio mål idag.