Debutanternas afton

IFK Kristiastad tog sin 52:a raka hemmaseger i Handbollsligan efter 28-24 mot Eskilstuna Guif. Segern gör att Kristianstad befäster sin serieledning. Men segerfirandet blir kortvarigt, redan på lördag tar vi emot regerande Champions League-mästaren HC Vardar i Kristianstad Arena

Matchen startar väldigt svängigt. Båda lagen satte ett högt tempo, ett tempo som de båda lagen verkade ha svårt att bemästra. De tekniska felen och bortakastade bollarna avlöste varandra.

Olafur Gudmundsson var inte med idag då han ådrog sig en skada i samband med landskamperna mot Sverige i förra veckan. I hans frånvaro bar Philip Henningsson kaptensbindel. Drygt 10 minuter in i matchen tar IFK över komandot. Detta mycket tack vare Philip som axlade rollen som kapten väl och var den som ledde laget när Kristianstad tog över matchen.

Kristianstads försvarsspel blir nyckeln till ett miniryck i mitten av den första halvleken. 19 minuter in i matchen byter Ola Lindgren in Valter Chrintz (född 2000). Drygt 3 minuter kommer första målet i Handbollsligan då den unge talangen drar in en straff bakom den gamle IFK-målvakten, Herdeiro Lucau. Tre mål till blev det för Valter i sin A-lagsdebut. För sin insats fick han priset som matchens lirare.

I slutet av den första halvleken får kvällens andra debutant, Evon Mohlin (även han född 2000) chansen. Evon hinner vara på plan i drygt 30 sekunder innan han drar dit sitt första mål i Handbollsligan.

I paus har Kristianstad ryckt åt sig en 6-målsledning och har med sig 15-9 in i omklädningsrummet.

Andra halvleken försöker IFK spela av matchen men det visar vara fel taktik. Kristianstad tar inte det jobbet som krävs och kan därmed inte hålla nere siffrorna. Trots detta håller man bortlaget på behagligt avstånd fram till de sista 10 minuterna. Förre Kristianstadsspelaren Emil Hansson gör två snabba mål och IFK:s ledning krympte till 25–23.

I anfallet efter sätter Anton Persson 26-23 från snäv vinkel och strax därpå räddar Leo Larsson en straff vilket gjorde att Guif aldrig kom riktigt nära.

Ett tight spelschema väntar och Ola Lindgren lät samtliga spelare i truppen fick speltid.

På lördag kommer regerande Champions League-mästarna HC Vardar till Kristianstad Arena. En häftig match att vänta. Biljetten köper du här

Publik: 4716 ( tack till alla er som kom)