Vilket otroligt rafflande drama det blev när IFK Kristianstad besegrade HK Malmö med 30-29 (13-15) i kvällens Skåne-derby inför 4707 jublande åskådare.
Det blev en match där tight försvarsspel och skytte dominerade rakt igenom. IFK bötrjade bäst och ryckte åt sig en liten ledning främst genom Philip Henningsson som var mycket bra under den inledande kvarten och bar IFKs anfallsspel. I slutfasen av halvleken mattades dock IFk framåt och man hade mycket svårare att komma till. Båda lagen visade upp tighta och bra försvar och under slutfasen av första halvlek var det Linus Persson och Blickhammar som visade vägen för Malmö
Efter paus kom IFK steg för steg närmare främst genom vasst skytte från Albin Lagergren och Olafur som vaknade till liv ju längre matchen led. IFK skaffade sig ett grepp med 22-19 men Malmö tilläts ändå närma sig till 22-22. Sedan drog hemmalaget än en gång. Stämningen var på topp och Arenan kokade.
IFK hade 29-27 med en minut kvar att spela när Malmö reducerar och IFK går lagom långsamt till anfall. När Ola slänger in Time Out-kortet är det 12 sekunder kvar och armen är ännu inte uppe. Efter ett tekniskt fel lyckas malmö nästan direkt göra 29-29 och då är det 7 sekunder kvar. IFK kastar sig framåt men det hela mynnar ut i ett frikast när hesa Fredrik ljuder i Arenan.
Frikastet är en dryg halvmeter utanför den streckade linjen. Fram stegar kapten Olafur Gudmundsson, måttar, gungar, vinklar åt höger och drar bollen rätt upp i Dan Beutlers vänstra kryss fram till seger 30-29.
det var säsongens hittills största drama och en härligt uppladdning inför lördagens heta fight i Champions League mot Wisla Plock
tack Södra Kurvan för att ni finns och tack till alla 4707 som kom och tittade.
IFKs målskyttar: Albin Lagergren 7(1), Olafur Gudmundsson 6, Philip henningsson 6, Viktor hallén 4, Helge Freiman 2, Mario Lipovac 2, Tim Sörensen 2, Arnar Arnarsson 1.