IFK vände och krossade Skövde!
Det blev en match med flera ansikten i Kristianstad Arena i kväll när IFK Kristianstad besegrade Skövde med 39-29 (14-16) inför 4177 åskådare
IFK startar matchen bra och tar initiativet med mål från Johannes L och Inge Aas som båda startade idag. Sedan startade en låång period med mängder av tekniska fel och ofokuserat försvarsspel som lämnade Leo i kassen rätt ensam. Tvåmåls-ledningen förvandlades till 8-9 efter 12 minuter och Ola tar TO.Detta fick tyvärr ingen effekt och med tvåmålsledning 9-11 efter 17 tar Patrik Liljestrand TO för att hålla fokus. Veteranerna kristian Svensson och Rasmus Wremer gör det bra och Skövde kan utnyttja ett darrigt hemmalag halvleken ut och gå till pausvila med ledning 14-16.
Nu tänkte man att IFK samlar väl ihop sig m en det skulle dröja en stund. Andra halvlek inleddes som den första slutade och vips hade Skövde 16-20 och man började fundera påvart detta skulle bära. Ola tog TO efter de fyra minuter som gått och IFK gjorde 2 snabba mål fram till 18-20 och det är gästernas tur att snacka igenom läget med dryga 22 minuter kvar att spela. Nu börjar veteranerna Wremer och Svensson att bli trötta av att spela non-stop och vid 21-21 efter ca 10 minuter är IFK ifatt. 23-22 efter dryga 12 och man är förbi med 23-22 och Patrik Liljestrand lämnar in det gröna kortet för sista gången viket fick en tillfällig effekt då Skövde går till 23-24 efter 13 och en halv. Då kontrar Ola med ett grönt TO kort och sätter ner foten. Efter det gör IFK 16-5 de sista dryga 16 minuterna. Perioden präglas också i hög grad av att Skövde lite desperat började spela 7 mot 6 vilket IFK straffade obönhörligt. Trots detta fullföljde man denna strategi vilket var lite underligt från Skövdeledningen. Viktor som täckte spets fick göra 4 eller 5 mål i tom bur
I IFK var Johannes Larsson bra och förvaltade sin speltid väl och fick priset som Matchens lirare i hemmalaget. Tim var återigen säker från straffpunkten och satte 5 av 5, Leo radade upp räddningar i den andra halvleken och blev tom målskytt. Matchens riktiga delikatess svarade Albin och Helge för när den förstnämnde spelade fram helge i en centrerad japan som avslutades med en snygg flipp.
IFKs målskyttar: Tim S 7 (5), Olafur gudmundsson 6, Albin Lagergren 6, Johannes Larsson 6, Viktor hallén 6, Helge Freiman 3, Inge aas eriksen 2, Philip Henningsson 1, mario Lipovac 1, leo larsson 1, Gunnar Steinn Jonsson 1.