Jättekross i Skånederyt gav 55 raka!

Det var lördagsparty i Arenan på många sätt under kvälens heta skånederby mellan serieledarna IFK Kristianstad och ett rätt formstarkt Ystads IF som kom till match med en fin seger mot LUGI i ryggen. Själva matchen blev till slut ganska ospännande.
Inledningsvis hängde Ystad med rätt så bra trots att gästerna bjöd på en hel del tekniska fel. IFK hade ett litet initiativ anförda av Albin Lagergren som var stekhet ikväll. Efter 19 minuter stod det 13-10 på tavlan och Jerry Hallbäck i Ystad slängde in det gröna Time Out kortet. Man fortsatte att hänga på anförda av Lukas sandell och Hampus Andersson men IFK var tunga denna kväll. När sedan Leo Larsson efter ca 20 minuter bytte av Kapplin i målet och började att rada upp räddningar blev det ännu bättre för våra orangea krigare.
Ledning 17-13 i paus förvandlades efter en rivstrat i andra 20-13 efter 33 minuter och ny TO av Ystad. Sedan efter 8 minuter stod det 24-16 och sista TO av jerry H men ingenting hjälpte. Ystad var överkörda av ett mycket bra spelande IFK som stundtals hade rena lekstugan under den andra halvleken. Redan nämnde Albin Lagergren var mycket bra tillsammans med Tim Sörensen som hade bra fart under sulorna, Mario Lipovac som verkligen har hittat storformen. Ja det var många att berömma denna kväll när det hela var över och det stod 39-28 på resultattavlan och storpubliken på 4974 personer kunde jubla över den 55 raka segern