Skakig resa mot två nya poäng!
Det blev en mycket skakig resa över 60 minuter innan till slut IFK kunde bärga 2 nya poäng med hem i bussen från Kungsbacka genom att vinna med 22-23 (11-9). Noterbart är att både Olafur Gudmundsson (höftskadan) och Albin Lagergren (sjuk) saknades
Aranäs spelade mycket väl efter sina resurser och var mycket taktiska i långa anfall matchen igenom. Under första halvlek stressade detta IFK till mängder av snabba avslut utan utdelning och 10 tekniska fel. Detta trots att man satte sig i förarsätet och hade 4-6 efter en kvart. Några utvisningar och straffmissar gjorde dock att Aranäs kunde vända på den steken och gå till pausvila med ledning 11-9. IFK fick alltså bara till 3mål den sista kvarten.
I den andra halvleken lossnade det lite mer, särskilt för Stig-Tore Moen som efter en darrig första halvlek visade mycket fina offensiva kvaliteter och svarade för hälften av IFKs mål i den andra halvleken bl a de tre sista när IFK gick från 22-20 till 22-23.. Aranäs fortsatte sin taktik med stort tålamod i anfallsspelet. Man hamnade i passivitetsläge 9 eller 10 gånger andra halvlek men alltsom oftast lyckades Wigert eller Santos till slut ändå hitta rätt. Leo kom in med 13 kvar och det var också han siom fick rädda matchens sista skott vilket räddade två poäng till oss. Jag skriver räddade för Aranäs var före eller i likaläge i matchen från den 20 minuten fram till den 58 men trots en medelmåttig insats visade laget ändå moral. Även Mario är godkänd med 4 mål och ett antal fixade straffar.
Nu laddar vi om inför den häftiga hemmamatchen på torsdag mot Sävehof. Då kommer det att behövas en helt annan skärpa om vi vill behålla sviten och ta vår 56 raka hemma.