Övertygande seger för IFK mot IK Sövehof!
Efter en jämn inledning med en hel del missade chanser och flera bra målvaktsräddningar från båda håll tryckte hemmalaget gasen i botten och var sedan ohotade resten av matchen. IFK Kristianstad kunde bärga den 56 raka hemmasegern med 28-23 (14-11) inför 4638 åskådare.
Efter den jämna inledningen spikade Rickard Kappelin igen helt och IFK gick till 8-5 på 3 snabba minuter och Sävehof tog time out. detta hade ingen effekt för 3 minuter senare var det dags för nästa TO och då stod det 11-5 på mediakuben.Halvlekens sista 10 minuter gick dock i gästernas favör anförda av William Bogojevic och man krympte avståndet till underläge 14-11 i paus. Hade IFK behållit kylan och vårdat sina lägen hade det varit mycket mycket mer.
I inledningen av andra gjorde sedan gästern 2 snabba mål och var uppe i fyra raka och det var lite oroligt i hemmalaget. Då klev kvällens bäste målskytt helge Freiman fram coh tillsammans med en fenomenal Rickard kappelin ryckte IFK än en gång. En snabb TO efter fyra minuter vid 17-13 till IFK av Wedberg hjälpte föga utan IFK fick gästerna att se ut som om de redan gått på jullov och kunde under de kommande 10 minuterna skaffa sig betryggande 24-18 som växte till 27-18 efter det att kappelin tokstängt. Den sista delen av matchen blev en riktigt avslagen historia där gästerna tilläts närma sig innan slutsignalen gick och seger nummer 56 var i hamn med 28-23 inför 4638 jublande åskådare.
kappelin och Freiman är nämnda men även Mario Lipovac, för kvällen ensam mittsexa då Arnar var sjuk, gjorde ett gott jobb. Även Albin Lagergren och comebackande Olafur Gudmindsson blixtrade stundtals till.
IFKs målskyttar: Helge F 8, Albin L 5 (1), Olafur g 4, Philip H 3, Tim S 3, Mario L 2, Stig-Tore M 2, Viktor H 1.