Dubbelseger mot Sävehof!

IFK tog tag i matchen direkt och ledde från start till mål och vann med 25-28 (9-13).
Efter ett inledande mål från Bogojevic var det IFK Kristianstad som dominerade annandagens match mellan två tilltänkta slutspelslag. Kappelin inledde bra i målet bakom ett försvar som stod helt rätt och var fantastiskt bra de första 20 minuterna. Efter 22 minuter tog Sävehof sin andra Time Out vid ställningen 4-7. Då hade ändå hemmalaget haft 2 utvisningar från IFK och en straff med sig utan att kunna utnyttja detta särskilt väl. IFK spelade brett och fokuserat och spred målskyttet över hela laget. Det hindrade dock inte Ola från att slå en kullerbyttja i frustration när försvaret gick bort sig när Sävehof reducerade till 4-6. I det orangea laget är vinnarrskallen ständigt närvarande. IFK gled ifrån till 6-11 och 7-12 och hade kunnat haft med sig 5 bollar in i pausvilan men en annars strålande Tim brände sista kontringen och det var till slut 9-13 i pausen.
Andra halvleken blev en balansakt där IFK inledningsvis kunde dryga ut till både 12-18 och 13-19 men där sedan Sävehof sakta men säkert närmade sig. Dock gjorde man det för sent och kom aldrig närmre än 2 måls underläge i slutminuten innan Helge kunde fastställa slutsiffrorna 25-28.
Tim var effektiv med 4 straffmål och 4 spelmål och på den andra kanten satte Viktor 4 mål ur rätt svåra vinklar. Från 9 meter var vi bra de första 45-50 minuterna men tröttnade lite på slutet. Mario var tung att möte och ordnade ett otal straffar och målade 3 gånger själv. Bakåt stod vi mycket bra och höll koll på Sävehof som hade svårt att hitta fram särskilt i första halvlek. Kappelin var mycket bra i första och fick hemmalagets kantspelare att se spöken mitt på dan. Han kunde också komma med i målprotokollet med ett långt kast i tom bur.
Härligt också med ett 40-tal tillresta supportrars stöd.
IFKs målskyttar: Tim S 8 (4), Viktor H 4, Albin L 4, Helge F 3, Mario L 3, Olafur G 2, Arnar A 1, Philip H 1, Gunnar S 1.