IFK Kristianstad avslutade 2017 med att ta sin 57 raka seger när Aranäs besegrades med 24-15(13-9) i en match som var ganska tråkig. Det krävs två för att dansa brukar man säga. Är man snäll kan man säga att Aranäs spelade efter sina resurser fast rolig handboll var det inte.
IFK tog kommandot från start även om det tog sin lilla tid men efter 18 minuter hade man skaffat sig 10-4 och hunnit byta alla sex utespelare på en gång till publikens jubel. Dock verkade julen ha satt sig i huvudet för anfallsspelet var ofokuserat och Aranäs kunde krypa närmre till 13-9 i paus.
Om man trodde att proppen skulle ur i andra rodde man fel. Det gick segt mest för Aranäs skall sägas. Gästerna fick nöja sig med 6 mål!! i andra halvlek medans IFK gjorde 11 och till slut ändå fick ihop en 9-måls segerutan att förta sig. leo var stabil i mål och kom upp i dryga 45 % och Tim var säker från 7-meterslinjen och blev bäste målskytt i matchen. Efter matchen presenterades Leo med 2 nya år i hemmakassen. Kreutis the movie hade premiär i pausen och Södra Kurvan höll låda tillsammans med de övriga i publiken som uppgick till 4708 personer.
Nu blir det mästerskapspaus och nästa match i Arenan går den 2/2 mot O/V helsingborg.
Publik 4708
IFKs målskyttar:Tim Sörensen 7 ( 4), Albin L 4, Olafur G 3, Viktor H 3, Gunnar S T 2, Helge F 1, Philip H 1, Mario L 1, Stig Tore M n 1, Anton P 1