Seger med ett nödrop

IFK Kristianstad åkte de drygt 12 milen till Karlskrona för bortamatch mot jumbon HIF Karlskrona. Hemmalaget med 16 raka förluster innan matchen visade moral och ledde större delen av matchen. Trots underläge med sju bollar i första halvlek lyckades IFK vända och vinna i matchens sista anfall. En viktig seger för moralen då ytterliggare två matcher ska spelas denna vecka.

Kristianstad kom till spel utan trion Olafur Gudmundsson, Tim Sörensen och Helge Freiman. I Olafurs frånvaro axlade Philip kaptensrollen. Inledningen från IFK är direkt svag. Tempofattigt, inspirationslöst och de tekniska felen avlöser varandra.

Hemmalaget utnyttjar detta och efter 16 minuter leder Karlskrona med 10-5 och tvingar IFK till två tidiga timeouter.

Efter den sista timeouten vaknade IFK till liv och fick bättre tryck i spelet. Albin Lagergren var tillbaka i laget igen efter sin hjärnskakning och visade att formen från EM sitter i.

IFK knappade in på Karlskronas ledning och i paus låg de brandgula under med "endast" tre mål.

I den andra halvlek var IFK sedan en boll bakom vid flera tillfällen innan Karlskrona ryckte på nytt fram till 23–20. Men likt många andra matcher visade Kristianstad moral och anförda av Albin Lagergren orkade de brandgula sig ikapp och förbi.

Avslutningen blev dock en rysare. Karlskrona vägrade släppa taget om matchen och hämtade ikapp Kristianstads ledning och med drygt minuten kvar av matchen stod det lika.

I matchens sista anfall avgör Albin Lagergren och blir matchhjälte efter att fastställt slutreslutatet 31-32 med drygt sex sekunder kvar av matchen.

En viktig seger för lagmoralen då ytterliggare två tuffa matcher väntar denna vecka. På torsdag tar IFK emot formstarka Hammarby IF och på lördag väntar HBC Nantes i Kristianstad Arena.