Bra perioder gav 59 raka hemmasegern!
Det var ett fokuserat IFK som kom ut till spel i kvällens match mot ett formstarkt Hammarby. Försvaret var på tå och IFK fick en drömstart på matchen fram till 4-1 efter 8 minuter då Kalle Mattsson slängde in det gröna Time Out kortet. IFK fortsatte trycka på och skaffade sig ett bekvämt försprång fram till halvtidsvila med ledning 14-9. Leo stod mycket bra i målet framför ett tätt försvar och satte igång spelet snabbt och framåt firade Stig-Tore Moen stora triumfer tillsammans med Valter Chrintz som var het från straffpunkten och i kontringsfasen.
I den andra halvleken gjorde IFK 15-9 men det var Hammarby som ändå därefter fick en drömöppning med 4-0 på 3 minuter när nyinkomne Robin Hallberg radade upp räddningar och helt plötsligt stod det 15-13 på tavlan. Då tog Ola genast Time Out och IFK kunde styra upp spelet igen. Leo var fortsatt mycket bra och svarade för mängder av räddningar som gav fina kontringar och med knappa kvarten kvar stod det 21-17 och det var Hammarbys tur att ta en minuts snack.
IFK såg ut att ha en komfortabel lednning men de sista minuterna krympte det hela ihop oroväckande. Hammarby reducerade till 26-25 med mindre ca 50 seklunder kvar att spela och IFK tog Time out med 26 sekunder kvar. Nu visste man att det inte var långt till passivitetsvarning. Hammarby gick ut mycket offensivt för att bryta anfallet men bollen spelades ut till kanten där Anton Persson med sitt enda mål för dagen satte spiken i kistan fram till 27-25 och den 59 raka vinsten mot svenskt motstånd i Kristianstad Arena var ett faktum.
Leo var bra med ca 42 % och en straffräddning. Framåt var tidigare nämnda Stig-Tore Moen och Vaölter Chrintz mycket bra. Bakåt står försvaret i långa stunder mycket bra även om det på lördag behövs några snäpp till.
IFKs målskyttar: Stig-Tore Moen 9, Valter Chrintz 8 (3), Arnar Arnarsson 2, Viktor Hallén 2, Gunnar Steinn Johnsson 2, Inge Aas Eriksen 1, Philip Henningsson 1, Mario Lipovac 1, Anton persson 1.