Rysarraffel när IFk bärgade 60onde raka!
Reprisen på fjolårets SM-final blev en mycket tät och jämn match som stod och vägde ända in i kaklet och där två bra målvakter såg till att siffrorna hölls nere. Till slut stod det 24-23 (10-11) på mediakuben när det gått 60 minuter och de 4622 åskådarna kunde jubla och andas ut.
Så var första matchen på 5-matchers resan avklarad. Det var en match där båda lagen hade svårt att hitta vägar i det uppställda anfalls-spelet under inledningen. det var egentligen bara samspelet med mario Lipovac som fungerade. Mario gjorde tre av IFKs fyra första mål. Alingsås försökte trycka på kontring och IFK tryckte i andrafas. Efter lite tekniska fel från hemmalaget kunde Alingsås få ett litet grepp och efter kvarten spelat tog Ola L Time Out med 15:10 på mediakuben. Dock fortsatte måltorkan hos båda lagen samtidigt som först Leo Larsson i hemmalaget och så småningom även Rickard Frisk hos gäster blev ordentligt varma i kläderna. Sista kvarten i första halvlek vann IFK med 4-3 och effektiviteten hos båda lagen var låg.
IFK kom ut med ett betydligt friskare spel i den andra halvleken och visade stundtals riktigt bra go. Stig-Tore var under en period stekhet och satte allt och även Philip Henningsson dansade tungt in i Alingsås försvarsmur. IFK gjorde under denna perioden på 10 minuter 7-3 och var plötsligt i ledning 17-14 som sedan blev en fyramålsledning trots Time Out från Mikael Franzén. leo var magisk i mål och räddade friläge efter friläge. Sedan började började även Frisk mota bollar och gästerna krypte närmare och närmare. När det var nio minuter kvar tog Ola TO med ledning 22-21 och det skulle visa sig bli en riktig rysare. Efter detta hade båda lagen förtvivlat svårt att göra mål. IFK går upp till 24-21 men får en utvisning på Olafus Gudmundsson med knappa tre minuter kvar, Alingsås reducerar efter en situation där hela hallen skrek på offensiv foul när Viktor Hallén blev nedsprungen. Ett långt anfall utan mål från IFK ledde till en snabb spelvändning där Mishels Liaba kunde göra sitt femte mål med 50 sekunder kvar. IFK tar sin sista Time Out vid 29:17. När avslutet kommer räddar Frisk men bollen går ut över sidlinjen och IFK kan spela av de sista 15 sekunderna och stå som segrare för 60onde gången i följd hemma mot svenskt motstånd. En enastående prestation.
Leo Larsson var mycket bra i målet och hade ett stabilt försvar framför sig särskilt i andra halvlek. Stig-Tore pricksköt, Mario gör en mycket bra match, Philip var i sina stunder mycket bra och Valter var säker från straffpunkten.
Publik: 4622
IFKs målskyttar: Stig-Tore M 8, Philip H 4, Mario L 4, Valter C 4 (3), Olafur G 3, Viktor H 1.