Svag offensiv fällde IFK mot Malmö borta!
IFK Kristianstad fick inkassera säsongens andra förlust i kvällens bortamöte mot HK Malmö. I en målsnål match kunde hemmalaget inkassera säsongens andra vinst i Baltiska hallen mot IFK med 21-17 (11-9).
IFK fick en mycket tung start på matchen när ingenting fungerade framåt. Efter nio spelade minuter stod det 5-1 till hemmalaget och Ola tog Time Out för att hitta nycklarna framåt. Så långt hade Dan Beutler i HK Malmös mål gäckat både Hallén och Chrintz på kanterna och skyttet från nio meter. Både Helge Freiman och Gunnar Steinn Johnsson hade det svårt i det offensiva spelet. Efter IFKs TO blev spelet tätare bakåt och Kappelin kom in i matchen men det var 6-2 och 7-3 fram till kvarten spelad och sedemera 9-5 efter 20 minuter. Inte varje dag som IFK bara gör 5 mål på 20 minuter. Avslutningen på halvleken gick dock i brandgult när IFK genom några fina avslut från Olafur kunde krympa avståndet. När Inge Aas vräkte in reducering till 11-9 var första halvleken över och matchen stod och vägde.
IFK inledde andra halvleken bäst med distinkta avslut från Johannes Larsson och IFK var ifatt vid 11-11, 13-13 och 14-14.efter 45 minuter. Se där Malmö gjorde bara 3 mål första kvarten i andra halvlek. Tyvärr var det just vad IFK mäktade med under slutkvarten när matchen gled oss ur händerna. Anfall efter anfall körde fast i det ramstarka hemmaförsvaret och det som gick igenom tog Dan Beutler hand om. Han vann målvaktsmatch även om Kappelin var klart godkänd i IFK-målet.. Notabelt är att IFK har ett avslut från mitt-sex och det brände man. Malmö skaffade sig ett tvåmåls-försprång 17-15 med 8 minuter kvar när IFK tarTime Out men de närmaste 6 minuterna slutar 1-1 och under slutminuterna chansade IFK att bryta anfallen och Malmö gick ifrån till en 4-målsseger.
Det blir till att ta nya tag på torsdag uppe i Stockholm när Hammarby tar emot i Eriksdalshallen.
IFKs målskyttar: Valter Chrintz 4 (3), Johannes Larsson 3, Olafur Gudmundsson 3, Viktor Hallen 3, Gunnar Steinn Johnsson 1, Helge Freiman 1, Inge Aas Eriksen 1, Philip Henningsson1