Säker seger i serieavslutningen!

IFK gjorde sin plikt och besegrade enkelt RICOH i en match som mest handlade om att ha en bra känsla med sig vidare på säsongen. Dessutom skulle ju sviten försvaras och Arnars födelsedag skulle bli bra.
Det blev den! IFK vann utan att förta sig med 30-22 (16-12).
Matchen var jämn inledningsvis då IFK ledde med 5-4 efter 10 spelade minuter. Då hade Arnat ordnat 2 straffar och gjort ett mål. Det var inte direkt någon spektakulär match och gästerna gjorde vad de kunde för att dra ned tempot och ha långa anfall. IFK gled dock långsamt ifrån till en halvtidsvila med ledning 16-12.
I den andra halvleken satte man dock högsta fart och Johannes Larsson var mycket het och gjorde tre raka och vips var det 20-13 som sedan växte till en tiomåls ledning några gånger. Sista 10 minuterna var dock sömniga med mycket missar och tekniska fel från båda laget. IFK kunde till slut vinna med 30-22.
I hemmalaget var Johannes och Arnar bra. Leo som vaktade kassen var stabil och kryddade med några TV-räddningar och satte som vanligt fart på uppspelen.
Nu väntar GUIF i en het kvartsfinalserie där vi fortfarande krånglar nmed datumen. Helt klart är att kvartsfinal 1 går på söndag klockan 17:30
IFKs målskyttar: Albin L 6 (1), Johannes L 5, Stig-Tore M 4, Arnar A 3, Olafur G 3, Anton p 3, Mario L 2, Philip H 1, Helge F 1, Inge Aas E 1, Valter C 1(1).