Det blev en rafflande och spännande match i premiären på årets Champions League för IFK Kristianstad. Efter en mycket stark slutforcering lyckades IFK bärga en poäng (med mersmak) i matchen som slutade 28-28 (14-16) inför 4040 åskådare.

IFK fick ingen bra start på matchen. samtidigt som Zagrebs målvakt Skok gjorde ett antal bra räddningar hade vi väldigt svårt att få stopp på Zagrebs skytte framför allt från Stipe Mandalinic. Vid ställningen 7-10 tog Ola Time Out efter 18 minuter för att försöka få ordning på 6-0 försvaret. Det blev något bättre då IFK gör 7 mål de sista 12 minuterna av halvleken men Zagrebs nyförvärv från Quatar Markovic tog över skyttet framåt och Gustaf Banke som kommit in i stället för Leo hade inte lätt när skotten gick över täcken alltsom oftast. Zagreb fick sista anfallet i halvleken efter TO men IFK höll tätt och kunde gå till pausvila med för oss smickrande 14-16.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster. IFK anförda av för kvällen bländande Helge Freiman och Albin Lagergren spelade mycket bra framåt men IFK hade fortsatt svårt att få stopp på Zagrebs attacker. Efter ca 12-13 minuter ändrar Ola försvarsspelet och Viktor Hallén sätts som spets i 5-1 försvar. Detta får önskvärd effekt och Zagreb börjar darra. Med kvarten kvar har bortalaget ledning 22-25 men sedan var det IFK för hela slanten. Man tryckte på allt och stämningen i hallen var fantastisk. Inte minst då man från läktaren tyckte att domarna , som i första halvlek var prickfria, började svikta rejält i sina bedömningar till IFK s nackdel. Matchens slutskede blev synnerligen dramatiskt. Även om det inte var hans kväll som helhet svarade Leo för en straffräddning och en svettig räddning på skottet från Markovic i slutminuten. 28-28 stod sig över de sista 2 och en halv minuterna och det blev delad pott. Något Zagreb säkert är nöjda med sett ur de sista 10 minuterna men som även IFK kan vara nöjda med om man ser matchen som helhet. Nya tag väntar nästa helg nere i Barcelona vilket troligen blir en av säsongens svåraste matcher.

Publik: 4040

IFKs målskyttar: Albin Lagergren 8, Helge Freiman 6, Tim Sörensen 4 (1), Philip Henninghsson 3, Stig Tore Moen 3, Viktor hallén 2, Arnar arnarsson 1, Mario Lipovac 1.