Hedersam förlust mot de regerande mästarna

Efter tre svaga insatser i Champions Legaue visade IFK Kristianstad en helt annan moral i mötet med HC Vardar. Trots att killarna kämpade och slet blev det inga poäng men en insats som denna ger hopp inför kommande utamningar.

Hemmalaget, IFK Kristianstad är det lag som startar matchen bäst. Kappelin stänger i målet och trots att IFK har svårt att komma till bra lägen leder Kristianstad med 5-2 och tvingar Vardar till timeout efter 10 minuter.

Något som får mästarna att vakna, 4 raka mål och det makedonska laget har återtagit ledningen. En ledning som de sedan aldrig släpper.

De 4040 personerna i Kristianstad Arena skapade en härlig inramning denna lördagskväll. Både hemma som borta-supportrar.

Gammal är äldst brukar det heta. Arpad Sterbik som utsågs till Champions Leagues bäste spelare i oktober visade att han just nu är kanske världens bäste målvakt. Över 20 räddningar stod 38-åringen för idag. Sterbik kom att bli väldigt avgörande då han stängde i mål så fort IFK var på väg att närma sig.

Med en snittvikt på 97 kg är Vardar det tyngsta laget i Champions League. Taktiken var därför att försöka undvika skott från nio meter och istället använda en spela en snabb handboll för att komma runt det enorma Vardar-försvaret. Men de regerande mästarna spelar ett bra försvarspel och är oerhört skickliga att läsa spelet. Vid minsta mistag från Kristianstad ställer de om och kontrar blixtfort.

Tyvärr är de tekniska felen blir för många och i paus har bortalaget Vardar ryckt åt sig en ledning med 5 bollar.

I den andra halvleken fortsätter Kristianstad visa moral trots underläge. IFK kämpar och sliter utan att få utdelning. Den gode Sterbik har bestämt sig och tar allt i inledingen. Sju minuter in halvleken leder bortalaget med 18-10 och matchen känns körd.

Ola Lindgren kastar in timeout-kortet för att stoppa blödning och strax därpå kan Tim Sörensen göra IFKs första mål i den andra halvleken.

Kappelin som inledde matchen väldigt starkt fortsatta på samma väg i den andra. Ett tag var det nästan en match i matchen mellan Kappelin och Sterbik om vem som skulle göra flestt räddningar. För sin insats mellan stolparna belönades Richard Kappelin med priset som matchens bäste spelare.

-Vi möter ett starkt lag idag. Vi gav oss själva chansen och kämpade till slutet. Vi tar med oss de positiva till kommande matcher, säger målvakten efter matchen.

I onsdags kom debuten i Handbollsligan för unge Valter Chrintz. Idag kom debuten i Champions League, den unge kantspelaren kastades vid ställningen 12-18 för att ta straffen. 17-åringen visade inga som helst nerver när han ställdes mot den 21 år äldre Arpad Sterbik och placerade straffen säkert.

Kristianstads kämpar och sliter men lite för många tekniska fel och en storspelande målvakt blir för svårt. När signalen tjuter i Kristianstad Arena har vi än en gång förlorat mot Vardar. Hedersamma förluster ger inga poäng men vi kan vara stolta över killarna insats och hoppas att detta ska bära frukt i framtiden. Trots allt är det världens bästa lag IFK ställs mot idag. Ett lag som inlett säsongen med att pulverisera lag som Rhein Neckar Löwen, HC Zagreb, HBC Nantes och Barcelona. Ibland kan motståndet helt enkelt vara för bra. Till och med för IFK Kristianstad.

På presskonferesen var Ola nöjd med insatsen och tyckte denna insatsen var betydligt bättre än det som vi visat i de tre senaste matcherna i Champios League.

-HC Vardar är ett starkt lag med mycket tyngd och en mycket bra målvakt, något som han verkligen visade idag. Vi hade svårt mot deras försvar trots att vi försökte spela en snabb handboll. Tyvärr gör vi för många tekniska fel om vi ska ha chansen att vinna. De tekniska felen gjorde att Vardar fick enkla mål, sa Ola Lindgren på presskonferensen efter matchen.

-Andra halvlek var bra, vi ville springa och fick utdelning men Vardar fortsatte att kontrollera matchen. Denna matchen var viktigt för oss efter tre dåliga insatser i Champions League.
Vardar är ett bättre lag men vi försöker lära oss och bli bättre. Det som vi tar med oss är sättet vi förlorar och vi försöker stå upp, fortsätter han.

På torsdag väntar en ny häftig match i Kristianstad Arena. Då väntar Skånederby mot HK Malmö. En match där vi har revanchs att utkräva.

Till sist, stort tack till alla er som var på plats och stöttade killarna i 60 minuter.