Det blev en mycket rafflande match om två otroligt viktiga poäng i kväll när IFK tog första segern för säsongen när man besegrade polska Wisla Plock med 25-24 (15-10) inför 3859 åskådare.
IFK tog tag i matchen direkt i inledningen och ryckte åt sig en ledning med 5-2 efter 8 minuter då Wislas coach tog sin första Time Out. Det var ett bländande målvaktsspel från Rickard Kappelin och mycket tryck i anfallsspelet som bäddade för detta och IFK fortsatte efter TO och hade 8-4 efter första kvarten som efter några kontringar blev 10-4 efter 17 minuter då Wisla tog sin andra TO. Därefter jämnade spelet ut sig och polackerna började få viss utdelning framåt och målen föll inte lika enkelt. Ola tog To med 11-6 i den 23 matchminuten för att lugna spelet och man pumpade på fram till 15-9 men Wisla fick sista ordet i första halvlek då man gjorde 15-10 på straff. Det var en mycket bra halvlek där Kappelin räddade flera straffar och ytterligare 8 skott.
I andra halvlek fick vi se en helt förändrad matchbild. IFK gjorde visserligen första målet fram till 16-10 men sen tog det helt stopp framåt samtidigt som målen rasade in i hemmakassen. Efter 10 minuter var det 17-17 trots Time Out efter 6 av Ola. Detta blev sedan 17-19 efter en knapp kvart och vi var verkligen nere på knä. Wichary i den polska kassen var helt plötsligt ett spöke och det räddades/missades enormt från olika 6-meters lägen. IFK samlade dock ihop sig anförda av Philip henningsson som med två raka mål tar IFK tillbaka till lika och med 3 minuter kvar sitter hemmalaget i förarsätet igen med 24-22 som efter polsk TO sedan blir 25-22. Matchen var avgjord även om polackerna putsade siffrorna med två mål på slutet. Säsongens första två-poängare i Champions League var ett faktum och vi är fortfarande med i racet om en sjätteplats i gruppen.
I kvällens IFK var både Rickard kappelin med en bländande första halvlek och Philip Henningsson starka. Olafur och Albin tog ansvar när det behövdes och Helge Freiman satte bra tryck i första halvlek.
IFK:s målskyttar: Philip Henningsson 5, Olafur Gudmundsson 4, Albin Lagergren 4, Tim Sörensen 4 (1), Helge Freiman 3, Viktor Hallén 2, Stig Tore Moen 2, mario Lipovac 1.