Nionde gången gillt!

Vilken otrolig drabbning de 4110 fick se i kristianstad Arena när IFK Kristianstad överraskade alla (nästan) när man besegrade Mol Pick Szeged med 33-32 (16-13)
Det var tight och tufft, det var fart, speed och bolldelikatesser. det var handboll på hög Europa-nivå denna historiska och magiska afton i vår egen hemmaborg. Efter 8 raka förluster i olika sammanhang mot ungerska Pick Szeged blev det äntligen seger i en riktig rysare.
IFK inledde matchenm strålande i ett riktigt "run like hell"-tempo. Rickard kappelin gjorde ett antal räddningar som bäddade för kontringar och andrafas-tryck från hemmalaget gick upp i först 4-2 och sedan 6-2 innan den rutinerade pastor på Pick-bänken slängde in det gröna Time Out kortet efter 6 och en halv minuts spel.
IFK fortsatte dock att trycka på och efter dryga kvarten stod det 8-4. Sedan kom en trög period där gästerna närmade sig till 9-8 efter 22 minter. Banans kung Albin lagergren fortsatte dock att leverera och hade stundtals lekstuga med gästernas försvar och IFK gled återigen ifrån till 14-11 som 3 minuter senare blev 16-13 i pausledning.
Det var doxck Pick som inledde andra perioden bäst och närmade sig IFK. Efter 8 minuter var man ikapp 20-20 och så småningom förbi med en och två bollar när matchen gick in i en vansinnigt dramatisk slutfas. 22 minuter in i andra halvlek var det åter lika 27-27 och Pick tar Time Out. Det skulle dock bli IFKs kväll. Man gick ifrån till 31-28 fyra minuter senare och trots ännu en TO av gästerna kunde IFK denna gång rida ut stormen när Gunnar Stein Johnsson i matchens sista anfall frälser publiken mnär han gör 33-32 med 8 sekunder kvar på klockan.
I IFk var Albin Lagergren med sina 12 mål lysande och samspelet med Helge Freiman var stundtals magiskt. Philip Henningsson är en fantastisk kämpe som är tung att möta och även mario Lipovac gör en mycket strong insats. Kappelins första halvlek var mycket bra. Olafur inledde mycket bra men fick tyvärr utgå med skada efter dryga kvarten.
Denna match försatte IFK i ett helt annat läge i tabellen men än är det en bit kvar till eventuella åttondelfinaler.
IFKs målskyttar: Albin Lagergren 12, Philip henningsson 4, Mario lipovac 4, Viktor Hallén 3, Arnar Arnarsson 2, Olafur Gudmundsson 2, Helge Freiman 2, Valter chrintz 2 (2), Gunnar Steinn Johnsson 2.