IFK räckte inte till mot Nantes!

Det var ett något decimerat Nantes som kom till spel i kvällens match i Champions League mot IFK Kristianstad och man tänkte att detta skulle öppna en möjlighet för IFK att knipa en poäng. Nantyes har överraskat positivt tidigare under säsongen och är tvåa i gruppen men saknade nu både Lazarov och Nyokasbl.a.
Matchöppningen blev tät och jämn och det kändes under första kvarten att IFK hade lite stolpe ut och kunde fått ett initiativ med lite bättre marginaler.Nantes hade 1-4 efter bara 4 minuter men IFK kom tillbaka. Efter 16 minuter stod det 7-7 och 5 minuter senare kvitterade Viktor Hallén till 9-9 och matchen stod och vägde. Efter en klok Time out av Nantes coach Thierry Anti gör Nantes 3 raka mål och ett litet ryck. Men med ett eget TO-snack kom IFK tillbaka och jämnade ut till pausställning 12-13. Med lite färre tekniska och bättre tur med stolparna kunde det tom varit hemmaledning kändes det som.
Den andra halvleken startar på samma sätt med att Nantes gör 1-4 och går till en fyramåls-ledning. Därefter får aldrig IFK tillbaka kontakten med fransmännen. Gästerna utnyttjade effektivt IFKs misstag och försvaret kunde inte ge våra målvakter tillräcklig hjälp.En som aldrig gav upp var vår kapten och nio-målsskytt Olafur Gudmundsson men han var på tok för ensam idag. Ola tog sin andra Time Out efter dryga kvarten och underläge 18-24. Man gick ut på 5-1 försvar men Nantes kunde kontrollera sista kvarten och vinna med komfortabla 26-31.
Ola Lindgren sa på presskonferensen " Vi saknar den där sista energin som behövs för att vinna i Champions League. Idag hade vi chansen att stå upp bakåt och springa framåt men det orkar vi inte fullt ut. Istället straffard e oss när vi gör våra tekniska fel"

Det blir till att bita ihop inför de sista tre omgångarna. Efter Wisla Plocks vins mot Zagreb har vi fortfarande den åtråvärda sjätteplatsen i egna händer men nu vänta Rhein Neckar Löwen borta och Barcelona hemma innan vi åker ner för sista gruppmatchen mot Zagreb.
Publik: 3816
IFKs målskyttar: Olafur G 9, Viktor H 5, Tim S 4(1), Albin L 3, Stig-Tore M 2, Philip H 1, Mario L 1, Gunnar SJ 1.