En superhalvlek räckte för IFK!

IFK kunde efter en mycket stark första halvlek ta ledningen i kvartsfinalserien mot GUIF med 2-1 efter vinst med 32-25 (19-9). Nu stundar match nummer 4 på lördag uppe i Eskilstuna.
Match nummer tre brukar ofta vara en vägvisande nyckelmatch och det syntes på hemmaspelarna att man tagit uppgiften på stort allvar när man startade matchen mot GUIF i kväll. Det var full tändning från minut ett och GUIF-försvaret hade väldigt svårt att stå emot våra attacker. Albin, Helge och Philip var tunga i varje attack och Hallén stundtals sylvass i läget. Bakåt höll Henningsson ihop det hela som en häradshövding tillsammans med Ollie, Helge, Albin Arnar och Mario. Sedan var Hallén briljant i sin offervilja och stängde fyr-fem lägen och fick med sig offensiv foul från gästerna.
Efter de första minuterna då gästerna genom att dra ned på tempot kund hänga med gled hemmalaget ifrån och det var 10 måls ledning redan efter dryga 20 minuter och när domarna blåste till pausvila stod det 19-9 på mediakuben.
Andra halvlek skall vi nog ganska snabbt glömma. De inledande 10 minuterna var OK och vi var uppe i 11-målsledning men de sista 20 var bedrövliga där försvaret på flankerna gav våra målvakter en mycket otacksam uppgift.
Sammantaget kan vi konstatera att Albin visade landslagsklass och var briljant både i speluppfattning och avslut samtidigt som han hade full koll bakåt. Viktor är tidigare nämnd men även Arnar gör sin bästa match på länge och ser ut att ha mått bra av en veckas landslagsvistelse. Helge Freiman gjorde come-back och visade vilken viktig spelare han är för laget. Även Oalafurs kropp höll och det var viktigt för kommande fighter. Sist men inte minst måste vi nämna Philip henningsson. Vilken fantastisk kämpe han är och så klokt han spelar försvarsspel och så mycket kraft det kostar för motståndarna att stoppa honom i anfallen. Rak i ryggen som en fura var det väl Lasse berghagen sjöng. Dett passar bra på Philip.
4653 personer hade letat sig till Kristianstad Arena denna soliga vårkväll. Till de kommande matcherna kommer det förhoppningsvis att vara 500 till.
IFKs målskyttar: Albin Lagergren 7, Viktor Hallén 6, Tim Sörensen 5 (4), Helge Freiman 4, Stig Tore Moen 3, Arnar Arnarsson 2, Philip henningsson 2, Olafur Gudmundsson 1, Anton persson 1, Valter Chrintz 1.