Seger efter rysare i första semin!
Det blev en riktig match med slutspelskaraktär när semi-finalspelet mellan IFK och LUGI inleddes på torsdagskvällen.Båda lagen stod upp bra i försvaren i en match som till slut blev IFKs 65 raka hemmaseger . Siffrorna skrevs till 25-23 (13-13) efter mer dramatik än de 4662 i publiken tyckte var nödvändigt i slutfasen av matchen.
Matchen inleddes med att IFK tog kommando och skaffade en två-måls ledning. LUGI kom dock tillbaka och jämnade ut spelet när Niclas Pardis visade vägen med uppoffrande spel både bakåt och framåt. När det väl var utjämnat följdes lagen åt. Kapten Olafur tog stort ansvar redan från start och var doominant i hemmalaget. Rickard kappelin svarade för ett antal svettiga räddningar under den första halvleken. Mot slutet av denna gick dock IFK-anfallen i stå och gästerna ledde med 11-13 men en stark avslutning jämnade ut paus-siffrorna till 13-13.
I inledningen av den andra halvleken var det bättre tryck i IFKs spel. Man gjorde ett avgörande ryck från 15-15 till 20-15 som sedan blev 24-20. Sedan var det som förgjort för båda lagen de sista 10-12 minuterna. Man visade i tröttheten upp tekniska fel till höger och vänster. Med tvåå minuter kvar hade ledningen krympt till 24-22. Det blev inte bättre minuten senare när IFK ännu en gång ger bort bollen och med 18 sekunder kvar står det 24-23 när Ola tar sin sista Time Out. I slutskedet behåller dock IFK kylan och Viktor hallén kan trycka in 25-23 med 7 sekunder kvar. Klart bäst i hemmalaget var Olafur Guidmundsson. Även Rickard Kappelin svarade för ett antal avgörande frilägesräddningar. Dessa två var dock lite ensamma i hemmalaget denna kväll.
1-0 i matcher och en ny holmgång väntar i Lund på tisdag innan det blir dags för fredagsparty i Arenan om en dryg vecka.
Biljetterna släpps i morgon den 20/4 kl 09:00. Missa inte att skaffa en biljett till denna match som kommer att bli något alldeles extra.
IFKs målskyttar: Olafur Gudmundsson 9, Philip Henningsson 4, Tim Sörensen 4 (1), Arnar Arnarsson 3, Albin Lagergren 3, Viktor Hallén 2.