Det blev en formidabel urladdning av IFK när man körde över LUGI i den tredje semifinalen med 31-23 (22-12) inför den jublande fantastiska publiken med en Södra Kurva i högform som uppgick till 5221 personer vilket är nytt publikrekord.
IFK satte gasen i botten direkt i matchinledningen och visade att man inte tänkte vika ner sig på hemmaplan. det var ett enormt tryck på läktarna men frågan är om det inte var lika högt tryck i IFKs anfalls-spel. Anförda av kapten Olafur gjorde man 7-3 på de första 12 minuterna och Axner tog sin första Time Out. leo som startade i målet storspelade så det var inte läge för Arpad-tricket denna gång. Genomgången fick ingen effekt. försvaret och Leo fortsatte att plocka ned de lila atackerna och framåt så bombades det från alla håll. Sex minuter senare var ledningen 13-6 och LUGI tog sin andra TO. Under de kommande 6 minuterna höll man faktiskt jämna steg med IFK fram till 17-10 efter 24 minuter men sedan tryckte IFK till ytterligare en gång och kunde gå till pausvila med 22-12 i bagaget sedan Johannes avslutat en kanonad man sällan skådat i Arenan i en slutspelsmatch. det var mål från alla händer. Till och med Leo Larsson gjorde ett och bakåt var LUGIs attacker nedmonterade.
Den andra halvleken blev en transportsträcka där skärpan hos hemmalaget gick ned och man lyckades under en period missa 7 raka lägen och totalt under halvleken kom man upp i nästan dussinet missar.
Det gjorde nu inte så mycket då LUGI inte direkt hade någon julafton med sitt anfalls-spel utan IFK kunde enkelt vinna med 31-23 denna fantastiska fredagskväll som verkligen gjorde skäl för namnet Fredags-Party. Leo blev välförtjänt utsedd till matchens lirare och Albin Lagergren mottog priset från Södra Kurvan som Årets Lirare
Nu går semifinal-serien vidare på söndag kl 17:30 i Lund med den fjärde semin där IFK kan säkra en finalplats men LUGI kan också utjämna till 2-2 men det tror vi väl inte.
IFKs målskyttar: Stig-Tore Moen 6, Olafur G 5, Viktor H 4, Helge F 3, Mario L 2, Arnar A 2, Philip H 2, Gunnar S J 2, Leo L 1, Johannes L 1, Albin L 1, Valter C 1, Tim S 1 (1)