Fantastisk vändning sista 20 ledde IFK till SM-final!
Det blev en riktig slutspelsrysare i Sparbanken Skåne Arena denna söndagskväll när IFK kunde kvittera ut de åtråvärda finalbiljetterna efter seger 23-27 (13-11) Inför en fantastisk tillrest orange klack på ca 700 personer med Södra Kurvan i spetsen.
IFK fick en bra start anförda av Leo Larsson som radade upp räddningar och vi gick fram till 4-2 efter 8 minuter. Båda lagen hade då mycket svårt att få till något i uppställt anfallsspel. LUGI visade dock moral och utjämnade till 4-4 och även IFKs 6-4 ledning vändes till 6-7 i LUGI-favör samtidigt som Tim blev utvisad 2 minuter. Det var nu LUGI som hade momentum och IFK radade upp tekniska fel (totalt 9 st i första halvlek). Samtidigt fick man inget flyt i det uppställda spelet tom när man spelade 6 mot 5 gick spelet i stå. Därför kunde LUGI gå till pausvila med ledning 13-11.
Den andra halvleken inleddes som den första slutade och Lugi gled steg för steg ifrån och efter 10 minuter stod det 18-14 på resultattavlan. Det märktes en tydlig oro p den orangea läktaren samtidigt som de vinröda vädrade morgonluft. Ola tog TO för att samla ihop laget och detta blev starten på en mäktig vändning. IFK fick fart på spelet och i minuten efter kom nästa stora smäll för LUGI när Hampus Henningsson fick rött kort efter en vårdslös tackling på en kontrande Viktor Hallén. Då klev mästartakterna igång. Albin Lagergren förlöste både sig själv och laget när han ersatte en blek Stig-Tore Moen framåt och både målade och spelade fram. Kappelin som ersatte Leo (som inte var dålig på något sätt men momentum är viktigt) tog två straffar och IFK mosade LUGI med mäktiga 13-5 de sista 20 minuterna. 14-18 blev 18-19 på fem minuter och när Ollie gör 21-21 och Philip med en viljeansträngning 22-21 med 8 minuter kvar gick LUGI på knäna. Sedan tryckte Albin in 23-21 och blev jublande glad och därefter var det defilering hem till vinst med 27-23.
Vi skall till Göteborg!!!. Information om detta kommer på hemsidan.
Ett stort tack till alla fans som bar laget i med och motgång i 60 minuter.
IFKs målskyttar: Albin Lagergren 6, Philip Henningsson 5, Tim Sörensen 4 (1), Helge Freiman 3, Viktor Hallén 3, Olafur Gudmundsson 2, Mario Lipovac 2, Stig-Tore Moern 1, Gunnar Stein Johnsson 1.