Sveriges häftigaste handbollsklubb

Vilken alldeles fantastiskt spännade rysare årets SM-final i Scandinavium blev. Trots en drömstart tog Malmö över ett litet kommando från 2-0 till 2-4. Sedan hämtade IFK tillbaka och fick med sig en 3-målsledning in i pausvilan. Det var en match med två stycken mycket täta försvar och mängder av briljanta målvaktsräddningar. Kappelin gjorde en mycket stark första halvlek och överglänste en inspirerad Beutler knappt i en sevärd målvaktsduell.Kanske var det stundens allvar som gjorde att båda lagen ibland tvekade i anfallsspelet.
I den andra väntade man på ett IFK-ryck som aldrig kom. Dan Beutler spikade igen något alladeles enormt och det var mýcket långt mellan de orangea målen. Trots ledning 20-18 efter knappa 53 minuter slutade matchen 20-20 efter full tid 60 minuter och gick till förlängning. Då hade IFK hunnit byta in Leo larsson och malmö förssökt med 7-6 men det var som sagt försvarens och målvakternas match.
I förlängningen lyckdes IFK få ett viktigt tvåmålsöverläge ii den första 5-minutersdelen och detta blev lite avgörande. Malmö hade bud på att komma ikapp men när Hallen satte 23-21 med 1 minut kvar kändes matchen avgjord men Malmö gick upp och reducerade ganska omgående. Sedan skulle IFK spela av matchen men Malmö fick 8 sekunder på sig efter ett missat avslut men det hela rann ut i ett sista frikast (precis som under ordinarie tid) och IFK var svenska mästare för fjärde året i rad. En fantastisk prestation.
kappelins första halvlek, Leos inhopp, Albins kreativitet och Ollies härföraranda tillsammans med Hallens och Tims försvarssmartness och viktiga mål, Arnars och marios slit , Helges dirigerande och Philips försvarsspel blev det guld igen.
IFKs målskyttar: Albin lagergren 6, Olafur gudmundsson 5, Viktor Hallén 4, Tim Sörensen 3, Helge Freiman 2, Mario lipovac 2, Arnar Arnarsson 1.