IFK rivstartar matchen och efter 5 minuter står det 4-0 till hemmalaget. Önnered vaknar till efter det och tar ikapp till ett målsunderläge. Då lägger IFK in en växel till och vips så är ställningen 11-4 och ÖHK tar time-out för att snacka över de senaste minuterna.

När klockan tickade 15:00 så gör Ola ett kedjebyte på 9-metersspelarna, vilket gör att killarna kan fortsätta hålla trycket uppe i spelet. Efter 25 spelade minuter så har IFK utökat ledningen ytterligare till 15-8. Efter lite slarv och ofokuserade aktioner tar IFK time-out i den 27e minuten.

Halvtidsresultatet skrivs till 18-10, mycket fart och bra skytte och försvar ligger bakom den siffran. Leo gör en mycket bra första halvlek med 9 räddningar och ett mål. Teitur och Ehn ska också berömmas för sina första 30 minuter.

Andra halvlek startar likadant som första. IFK startar med hög fart och gör två snabba mål som ger dagens första 10-målsledning. Efter det kommer det 10 sömniga minuter från IFK, mycket tekniska fel blandat med slarv. Det gör att Önnered kan hänga med och faktiskt spela lika med IFK under de 10 minuterna, 5-5.

Som i första halvlek byter Ola på klockan och hela kedjan byter igen. Det resulterar i lite fräscha ben och snabbare spel. Sista 10 får vi se en rätt avslagen stämning på planen, förutom vid två tillfällen. Det ena var när Ludvig Jurmala gjorde sitt första mål i IFK tröjan. Det andra var när samma spelare drog på sig ett rött kort en halv minut senare.

Slutresultaten skrivs till 33-24 i en tämligen avslagen match, den var redan avgjord i paus. Stig-Tore Moen blev utnämnd till matchens lirare med 6 fina mål och några fina assister.

Målskyttar IFK: Teitur Örn Einarsson 6(1), Stig-Tore Moen Nilsen 6, Anton Halén 5(1), Alfred Ehn 4, Marc Canellas 3, Adam Nyfjäll 2, Arnar Freyr Arnarsson 2, Emil Hansson, Leo Larsson, Anton Persson och Johannes Larsson 1 vardera.