Sveriges häftigaste handbollsklubb

Det var en spännande match. Vi öppnade matchen segt och fick inte riktigt hål på dem. Det krävdes 6 minuter och 1-3 i röven innan vi kom riktigt igång, men då kom vi verkligen igång.

Åtta minuter senare och Arnar gjorde 7-3, sex raka mål och det hade vi en storspelande Richard Kappelin att tacka för. Han gjorde den ena räddning efter den andra och vi kunde trycka in några bollar. Dock skärpte sig Skövde och det blev så jämt så att blott 18-årige Miguel Mbumba prickade in 9-9 efter 21 minuter.

I halvtid har vi gjorde vi ett ryck och ställningen var 16-13, mycket tack vare återigen Richard Kappelin. Han har var helt fenomenal. Andra spelare att nämna är Stig-Tore som sparade på krutet i måndags för att bomba in några mål idag istället.

Andra halvlek började med att vi slog på turbon och Skövde hade till en början svårt att hänga med. Vid ställningen 21-15 efter 10 minuter så var Skövde tvungna att ta time-out för att matchen inte skulle rinna iväg för dem.

Efter time-outen så gjorde Skövde några förändringar vilket gjorde att de började knapra ikapp, med 5 minuter kvar så var det bara 3 mål i mellan lagen igen. Sen klättrade Skövde sig allt närmre, dock kom de aldrig riktigt ikapp. Till slut så sköt Stig-Tore in 29-27 med 15 sekunder kvar, men Skövde lyckades ändå pricka in en reducering med 7 sekunder kvar.

Slutresultatet skrevs till 29-28, en riktig rysare. Matchens lirare i IFK Kristianstad blev Richard Kappelin som gjorde en helt otrolig match. Han slutade på 23 räddningar! Andra spelare att lyfta fram är Stig-Tore Moen och Alfred Ehn som båda gör en bra match. Nu laddar vi om inför AIK på söndag.

" Vi gör en okey första halvlek, sen är det starkt av oss att vi vinner trots att vi gör kassa sista 15 minuter. Nu laddar vi om för en tuff och fysisk match på söndag, hade varit skönt med 6 poäng på en vecka" - Philip Henningsson

Målskyttar IFK:
Stig-Tore Moen Nilsen 8, Alfred Ehn 4, Teitur Örn Einarsson 4(2), Marc Canellas 4, Arnar Freyr Arnarsson 4, Anton Halén 3, Anton Persson och Philip Henningsson.

Målvakter IFK:
Richard Kappelin 23/51, 45%

Målskyttar Skövde:
Adam Samuelsson 6, Rasmus Wremer 5, Kristian Svensson 5, Matias Helt Jepsen 4(1), Rex Blom 3, Richard Hanisch 2, Miguel Mbumba 2 och Jack Thurin.

Målvakter Skövde:
Håvard Åsheim 2/10, 20%
Marcus Holmén 14/35, 40%

Matchens lirare: Richard Kappelin och Adam Samuelsson.