"Run like hell" var temat på dagens match från IFK Kristianstad. IFK satte ett högt tempo från start, ett tempo som Bajen försökte hänga med i men lyckades ej. Man såg tydligt att det var kvalité skillnad på lagen idag och IFK snappade åt sig en tidig 8-2 ledning.

Efter det höll lagen jämna steg halvleken ut och resultatet i halvtid speglade matchbilden perfekt. IFK hade kontrat, knorrat och kämpat in 15 mål satidigt som Bajen hade slitit, svurit och slängt in bara 9.

Försvaret i första halvlek var lysande, de hjälpte Leo till hela 10 räddningar och gjorde att IFK fick många enkla kontringsmål. Framåt var det Viktor Hallén och Anton Halén som sprang på allt och niometerslinan bestående av Philip, Helge och Teitur fyllde på i andra fasen.

Andra halvlek forsatte i samma tema som första, IFK spelade tufft bakåt och kontra framåt. Efter 8 minuter blev coach Larholm tvungen att ta time-out för de inte hängde med. Höjdpunkten av halvleken var när Leo gör en dunderräddning och och bestämmer sig för att göra sin vanliga firande mot klacken, men IFK slänger bort bollen och Halvarsson kan bara kasta in bollen i det öppna målet.

När visslan ljöd för fulltid så hade IFK sprungit iväg med matchen, 35-23 blev det till slut. En väl genomförd match av de orangea. Matchens lirare blev Helge Freiman med sin 7 baljor och 3 assister, en stabil kväll från honom. Andra som ska nämnas är Teitur och Leo som gjorde bra prestationer.

Målgörare IFK: Anton Halén 7, Helge Freiman 7, Teitur Örn Einarsson 6(2), Viktor Hallén 4, Valter Chrintz 4(4), Emil Hansson 3, Ludvig Jurmala Åström 2, ANton Persson och Philip Henningsson.