Två fina poäng. Det var en seg start från hemmalaget men efter 10 minuter började laget tugga igång. Efter 20 minuter tog RIK time-out, då ledde IFK med 9-6 (Valter hade gjort 5 av de målen). Efter time-outen så närmade sig RIk och var bara en boll bak när Markus Thorbjörn snyggt knorrade in 11-10.

Då vaknade IFK till igen och vi kunde gå till halvtid med en tre målsledning, 14-11. Spelare som stack ut var Valter Chrintz med sina 5 mål och Helge Freiman med 3 mål och några fina assister.

I andra halvlek fick RIK tidigt ett rött kort, deras mittsexa Oskar Ysander rev ner Arnar och fick se de "två fingrarna" för tredje och sista gången idag. Utan honom i försvaret så blev det en för svår uppgift för de vita eleganterna. Matchen rann iväg från dem, det blev till slut en tvåsiffrig förlust.

Slutresultatet skrevs till 29-18, en stabil och bra match. Någon som ska ha kredd för det resultatet är Richard Kappelin som gör en helt sjuk andra halvlek och släpper bara förbi sig 4 bollar under sina 20 minuter på planen. Han slutade tillslut på 71% men var en bit över 80 under några minuter. Han blev också matchens lirare i IFK, samtidigt som Tobias Thulin blev det i RIK.

Målskyttar IFK: Valter Chrintz 7(4), Viktor Hallén 5, Helge Freiman 4, Stig-Tore Moen 4, Marc Canellas 3, Philip Henningsson 2, Arnar Freyr Arnarsson 2, Teitur Einarsson och Olafur Gudmundsson