En stark förstahalvlek lade grunden till 76 raka hemmasegern.

IFK Kristianstad vann det heta Skånederbyt mot Lugi med 37-29 inför 4884 åskådare i Kristianstad Arena. En stark första halvlek (20-12) lade grunden till lagets 76! raka hemmaseger i Handbollsligan. På fredag väntar årets sista match då vi spelar borta mot IFK Ystad.

Kristianstad inlede matchen likt den som spelades i Lund för några dagar sedan. Gasen i botten och hemmalaget, framburna av en entusiastisk hemmapublik bär fram IFK.
Efter 17 spelade minuter leder Kristianstad med 15–7. En match där IFK visar tyngd och ett väldigt bra skytte från 9-meter.

I den första halvleken är det klasskillnad mellan lagen och IFK Kristianstad visar att man är serieledare. Unge Teitur gör det väldigt bra med flera fina mål från sin högernioposition.

I halvtid har IFK med sig ledningen 20-12 in i omklädningsrummet.

Kristianstad utökar sin ledning i inledningen av den andra halvleken och ett tag leder hemmalaget med hela 10 bollar. Men med drygt 20 minuter kvar av matchen tappar IFK Kristianstad lite intensitet och blir stillastående.

Lugi chansar och börjar att spela 7-6 vilket ger effekt då bortalaget knappar in något på IFK:s försprång. Men trots detta orkar de aldrig komma riktigt nära utan Kristianstad kan hålla Lugi bak sig och vinner tillslut med 37-29.

Olafur Gudmundsson utsågs till matchens bäste spelare i IFK Kristianstad.