En riktig krigarmatch av killarna. IFK öppnade matchen i ett rasande tempo och Alingsås tvingades till en time-out efter bara fyra minuter. Det hjälpte dock inte så mycket och IFK rykte till sig en 6-1 ledning innan Alingsås vakna till liv.

Alingsås tog sin andra time-out efter tretton minuter, men den gav mycket bättre resultat än vad den första gjorde. Alingsås hittade äntligen ett sätt att stoppa IFKs fartfyllda handboll och kunde utnyttja några räddningar från Kraft via snabb utkast till kontrande spelare.

IFK kunde dock utnyttja några utvisningar på Alingsåsspelare och kunde dra ifrån till 5-målsledning. Innan halvtid kröp Alingsås sig närmare, i halvtid var de bara 2 mål bakom IFK. Halvlekens bästa spelare i IFK måste man säga Olafur Gudmundsson var. Han spelade bra försvarsspel och snabbt och smart anfallsspel.

Andra halvlek började på bästa möjliga sätt, Stig Tore Moen gick upp och dundrade in 16-13. Efter det drog IFK ifrån Alingsås ännu en gång och Anton Halén satte 21-16 så såg det ut som Alingsås inte skulle kunna komma tillbaka.

Men de hade mer att hämta, bara sju minuter senare när Samuel Lindberg gör 23-21 så var det match igen. Då gör IFK några viktiga mål och drar ifrån för en sista gång.

Slutresultatet skrevs tillslut till 32-25 efter att Anton Halén hade gjort 4 av de sista 8 målen för IFK. Matchens lirare i båda lagen blev Andreas Lang och Olafur Gudmundsson.