Vilken stämning, vilken debut för Ljubo. Innan matchen så var det mycket fokus på vår nya tränares debut i IFK och han mottogs med sående ovation vid presentationen.

Matchen började med aggressivt och tufft försvarsspel från båda lagen, blandat med några fantastiska prestationer av båda lagens målvakter. Efter tio minuter så hade det bara gjort 6 mål sammanlagt i matchen, 4 av IFK och 2 av Sävehof.

Efter det kom matchen igång på riktigt med böljande spel fram och tillbaka. Sävehof tog time-out efter 15 minuter och då hade de hunnit bli 9–6 till IFK. De gjordes alltså 9 mål på fem minuter.

IFK hade greppet om första halvleken tills den 24:e minuten, då var ställningen 13–11. Sen gjorde IFK inte mål förens halvlekens sista tio sekunder, något som Sävehof utnyttjade till max och gjorde så det var 14–14 i halvtid.

De spelarna som var bäst i första halvlek var båda målvakterna, Leo Larsson och August Eli Björgvinsson. Båda stod för många viktiga räddningar under matchens första 30 minuter.

Andra halvlek började lika jämn som första slutade, sen drog IFK till sig en liten ledning tack vare bra skytte från Stig-Tore Moen. Efter det så var det bara att försvara ledningen i de sista 15 minuterna för Vranjes gubbar.

I slutet var Sävehof som närmast när Jonas Larholm gjorde 26–23 med sex minuter kvar på klockan. Sen vann IFK de sista sex minuterna sen med 6–4 och kunde spela hem Vranjes första seger som IFK-tränare.

Slutresultatet skrevs till 32–27, det blev tillslut en planenlig seger för IFK. Matchens lirare i de båda lagen var Stig-Tore Moen och Viktor Ottosson.