Det var en tung kväll i Arenan. Matchen startade dock åt IFKs håll. Ledning med 4-0 efter 5 minuter gjorde att Meshkov Brest var tvugna att ta time-out. De nästa 25 minuterna bjöds det på tufft spel och många fina aktioner. En av höjdpunkterna i första halvleken var när Valter Chrintz skulle ta en straff, då valde han att spinna boll på sitt finger likt en basketspelare innan han kyligt la in straffen.

I halvtid var ställningen 16-14, mycket tack vare bra målvaktsspel från Kappelin i målet och bra anfallsspel. Just framåt så var det (för dagen)Kapten Henningsson som visade vägen med sina brutala satsningar.

Andra halvlek hade knapp hunnit starta innan Meshkov Brest var ikapp vid 17-17. Några minuter senare så hade matchen tippat åt Meshkov Brests favör. Efter det blev det en enda lång jakt för IFK, en som vi aldrig lyckades fullfölja. IFK var som närmast vi ställningen 30-31 med 35 sekunder kvar men Brest kunde sätta spiken i kistan med 10 sekunder kvar.

Spelare att lyfta fram är Henningsson och Teitur som stod för bra aktioner framåt. Framförallt fick Teitur dra ett tungt lass i och med att Stig-Tore var ej spelbar idag. Nu är det bara att lägga den här matchen bakom oss och ladda om inför Karlskrona hemma på onsdag.

Målskyttar: Philip Henningsson 7, Valter Chrintz 5(4), Teitur Örn Einarsson 5, Alfred Ehn 4, Arnar Freyr Arnasson 3, Anton Halén 2, Marc Canellas 2, Adam Nyfjäll, Emil Hansson.