En riktig pissmatch. Killarna var taggade och laddade till tusen men när matchen startade var det som all tanke på taktik och vilja var borta. Det tog oss 5 minuter och 50 sekunder att göra vårt första mål och då hade Vardar redan gjort 6.

8 minuter senare så hade vi bara fått in 3, samtidigt som Vardar hade tryckt dit 10. Det som låg bakom katastroföppningen var slappt och för snällt försvarsspel, som inte gav målvakterna någon chans att rädda. Framåt var det passivt och dålig skärpa i avsluten när vi väl kom till de.

Ola tog sin andra time-out efter 19:03, då var ställningen 14–5. Efter det såg man en viss förbättring i spelet. Framåt började vi gå för det mer och bakåt smäller vi på lite. I halvtid så stod det 18–10. Bästa målskytt i IFK efter första halvlek var Adam Nyfjäll och Alfred Ehn med 3 mål vardera.

Andra gick killarna ut med lite mer attityd bakåt och vilja framåt. Det gjorde så att vi hängde med bättre i matchen och att vi spelade lika i andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 33–25.

Spelare som stack ut var Anton Persson och Adam Nyfjäll, båda krigade på hela tiden de var inne och säkra framåt i sina avslut. Spelare i Vardar som var bra var deras målvakt Dejan Milosavljev och Stas Skube. Nu är det bara att ladda om och tända till inför Skånederbyt på onsdag.

” Vi ger inte oss själva en chans att göra en bra match” – Ola Lindgren

” Det hade varit en annan sak om vi hade tappat matchen i minut 40–50. Nu tappade vi det i minut 0–10. Det får inte gå till så.” – Adam Nyfjäll

Målskyttar: Adam Nyfjäll 5, Stig Tore Moen Nilsen 4, Anton Persson 3, Alfred Ehn 3, Olafur Gudmundsson 3, Philip Henningsson 2, Ludvig Jurmala Åström, Helge Freiman, Leo Larsson, Marc Canellas och Arnar Freyr Arnarsson.