En tung kväll i Veszprem. Hemmalaget öppnade matchen starkt och efter 6 minuter hade de en ledning på 5-1, mycket tack vare Sterbik stabila spel i målet.

Det tog ca 7 minuter för oss att hitta målet igen efter den första fullträffen och då kom målet från 7m-linjen. Valter Chrintz stegade fram och skjöt högt i höger kryss, otagbart för Sterbik.

Efter den straffen fick vi ett litet momentum och käkade oss tillbaka i matchen så att det bara var 2 bollar i mellan, sen drog Veszprem igen. Det var ett tag bara 4 bollar men när vi gick in till halvtid kunde vi summera halvleken med att Veszprem hade en 6 målsledning över oss, 20-14.

Spelare som stack ut positivt i halvtid var Valter Chrintz som hylladesd av kommentatorn Claes Hellgren.

"Chrintz är totalt oförstörd. En jättetalang och iskall. Man måste tänka på att han bara är 18 år" - Claes Hellgren, viasat expertkommentator.

Andra halvlek började likt den första, Veszprem startade i ett högt tempo, ett tempo som IFK för dagen inte besatt. De gjorde processen kort och halvvägs in i andra halvlek så ledde de med 27-18.

IFK krigade på men kom aldrig närmre än 7 bollar. När slutsignalen ljöd så kunde vi konstatera att Veszprem hade varit en storlek för stora för IFK idag. Slutresultatet skrevs till 36-27. Spelarna som stack ut positivt var Leo Larsson som kom in och gjorde några fina parader i andra halvlek och Valter Chrintz. Den sistnämde blev också IFKs bäste målskytt med sina 8 mål.

Vill ni se om matchen så finns den här.

Målskyttar IFK: Valter Chrintz 8(3), Stig-Tore Moen 5, Olafur Gudmundsson 4, Arnar Freyr Arnarsson 4, Alfred Ehn 3, Viktor Hallén, Teitur Örn Einarsson (1) och Phillip Henningsson.