Seger mot IFK Ystad.

IFK Kristianstad tog sin femte raka seger i Handbollsligan och befäste serieledningen efter 24 - 27 borta mot IFK Ystad. En stark förstahalvlek lade grunden till segern. Redan på onsdag möts lagen igen, då i Kristianstad Arena.

Grunden till segern i Ystad Arena lades i den första halvleken. IFK Kristianstad får en bra start på matchen och håller sedan IFK Ystad bak sig resten av matchen.

Leo Larsson vaktade målet idag och hade en räddningsprocent på 64 efter den första halvleken. Framför Leo stod ett stabilt försvarsspel som gav enkla kontringsmål där framförallt unge Valter Chrintz skördade stora framgångar de första 30 minuterna.

En sämre andra halvlek.

Fem minuter in på den andra halvleken så hade Kristianstad sprungit ifrån och ledde med tio bollar. Här stänger Kristianstad matchen och blir något bekväma. Tyvärr bjuds då hemmalaget in i matchen igen.

Ystad ställer om och spelar 7-6 vilket bortalaget Kristianstad har svårt att bemästra.
IFK Ystad vinner andra halvlek med 17-13 men trots detta känns segern aldrig särskilt hotad.

Leo Larsson tog emot priset som matchens bäste spelare.

Ett extra plus till Valter Chrintz första halvlek och Philip Henningsson som tog ett stort ansvar i den andra halvleken.

På onsdag möts vi igen, biljetten köper du här.