Vilken match, vilken stämning och vilken skön seger! Det är det här alla älskar med slutspel, båda lagen krigar för varje centimeter på banan.

Matchen bjöd till en början på böljande och fysisk handboll. Tonen sattes snabbt vad för typ av match det här skulle bli, en nagelbitare. Efter nio minuter så var det 5-5 och Arenan och de 4513 supportrarna hade redan börjat gunga.

En bit in i första halvlek så började IFK fixa till sig ett övertag i matchen, men RIK vägrade släppa taget. Tack vare RIK:s Tobias Thulin och IFK:s Richard Kappelin bjöds det på fina parader och spektakulära räddningar.

I halvtidsvilan kunde vi konstatera att IFK hade lyckats fixa en 3-målsledning tack vare Kappelin i mål, en hel Stig-Tore Moen och en krigande Arnar Freyr Arnarsson. I RIK var Tobias Johansson och Tobias Thulin de två klart bästa spelarna.

Andra halvlek började på sämsta möjliga sätt, RIK gör tre raka mål och helt plötsligen var det 17-17 och Ljubo tog time-out. Efter det så var det så blev matchen extremt jämn och fysisk match.

RIK gick ett tag upp i ledningen med 23-24, men det vände IFK på fyra minuter till 26-24. RIK gjorde sen 26-25 och hade chansen på 26-26, men slarvade bort den.

Kvällens högsta jubel utbröt när matchens lirare Emil Hansson vräckte sig fram och bombade dit sitt fjärde mål för kvällen och IFK:s 27:e med fem sekunder kvar.

Det var en tuff och jämn match men IFK lyckades dra det längsta strået denna kvällen. Matchens lirare i RIK blev fantomen i mål Tobias Thulin som stod för bland annat 2 straffräddningar och hade 37% i räddningar.