Det var så nära men ändå så långt ifrån. Kvartsfinal 3 blev en av de jämnaste slutspelsmatcherna som någonsin har spelats i Kristianstad Arena. RIK spelade för sin överlevnad i detta slutspel och IFK spelade för att säkra sin åttonde raka semifinal.

Matchen började jämnt men en bit in i första halvlek lyckades IFK dra till sig en fyra målsledning, Teitur Einarsson drar dit 13-9 och Kristianstad Arena kokade.

Men närmare halvtid så käkade RIK upp det avståndet till bara en boll, mycket tack vare effektivt skytte och att de tvingar fram missar och tekniska fel från IFK. I halvtid var resultatet 15-14 i orange favör.

IFKs bästa spelare var Olafur Gudmundsson och Leo Larsson, i RIK var det Tobias "Rumän" Johansson som bar fanan högt tillsammans med Tobias Thulin.

Andra halvlek började med att RIK gör två mål i rad och tar kommandot. Ett kommando de inte skulle släppa förens när det var två och en halv minut kvar av matchen. Då hoppasde Anton Halén in och stänkte dit 26-25.

RIK kvitterade dock med 40 sekunder kvar genom Tobias Johansson, men IFK har sista anfallet. Med sex sekunder kvar får IFK straff, en straff som Tobias Thulin räddar och matchen går till förlängning.

Fem minuter två gånger är så lång en förlängning är. IFK tog kommandot direkt och fixade en tre målsledning, och hade även chansen att utöka den ledningen till fyra. Tyvärr lyckades man inte det och efter några mindre lyckade avslut så var det bara ett mål som skillde lagen i mellan efter fem minuter.

Andra femman blev extremt jämn och båda lagen fick varsin chans i slutet att skjuta hem matchen. IFK missade sitt läge och RIK gjorde en stürmer foul och helt plötsligen så behövdes det tio minuter till för att avgöra matchen.

Denna gången tog RIK kommandot och tre målsledning som höll hela första fem minuterna ut. Sista fem minuterna blev en jakt för IFK men tyvärr kom de inte närmre än ett mål. RIK vann välförtjänt och tvingade fram en fjärde kvartsfinal uppe i Göteborg.

Målskyttar IFK: Arnar Freyr Arnarsson 8, Olafur Gudmundsson 8, Viktor Hallén 5(2), Anton Halén 5, Stig Tore Moen 4, Adam Nyfjäll 3, Marc Canellas 2, Philip Henningsson, Teitur Einarsson & Alfred Ehn