Sveriges häftigaste handbollsklubb

En jobbig start på semifinalserien. Inför matchen snackades det om vikten av bra försvarsspel och vara kliniska i avsluten.

Matchen startade bra för IFK, man hade greppet om matchen i de första sex minuterna. Efter det gick IFK mållösa i åtta minuter, vilket gjorde att Alingsås gick förbi.

IFK krigade sig tillbaka dock, men Alingsås drog ifrån igen. När visslan ljöd för halvtid så var Alingsås i ledarsätet med en två målsledning.

Fokuset i första halvlek var försvarsspelet, framförallt Alingsås. Otroligt tufft och rörligt försvar, vilket gjorde det svårt för IFK. De gångerna IFK fick igenom ett skott så stod Niklas Kraft där och gjorde viktiga räddningar.

Andra halvlek började precis som första, IFK gör snabbt tre mål och går upp i ledning. Efter det så är det faktiskt IFK som har matchen i sina händer, men tekniska fel och missade frilägen gjorde det svårt för IFK att dra ifrån.

Efter ca en kvart i andra så går Alingsås förbi IFK för en sista gång. IFK tar time-out någon minut senare i underläge 2 mål, men efter en räddning av Kraft och sen mål åt andra hållet gör att IFK helt plötsligen låg under med tre.

Efter det blev det bara en lång jakt men tyvärr kom aldrig IFK närmare än ett mål. När matchen var slut så hade rond ett av den här serien gått till Alingsås. De blåa var det bättre laget idag och gjorde en mycket fin insats. Matchens lirare i båda lagen blev Mishels Liaba och Stig-Tore Moen.

Målskyttar IFK: Stig-Tore Moen 7, Olafur Gudmundsson 4, Valter Chrintz 4(2), Arnar Arnarsson 2, Marc Canellas 2, Viktor Hallén 2 & Anton Halén.

Målvakter IFK:
Richard Kappelin, 9/32 28%
Leo Larsson, 0/1 0%

Målskyttar AHK: Mishels Liaba 5, Felix Claar 4, Samuel Lindberg 3, Benjamin Helander 3(3), Johan Nilsson 3, Andreas Lang 3, Tobias Sandberg, Fredrik Teern & Niclas Barud.

Målvakter AHK:
Niklas Kraft, 14/36 38%

Röda Kort: Fredrik Teern

Matchens Lirare: Mishels Liaba & Stig-Tore Moen.

Publik: 4718